Miniszteri biztos lett Guller Zoltán

Július elsejétől Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke Guller Zoltánt, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatóját nevezte ki miniszteri biztossá, aki az egyes turisztikai térségek fejlesztésével kapcsolatos állami feladatok koordinációjáért felel a 2022. június 30-ig tartó megbízatás idején.

2020. 06. 28. 14:25
null
Guller Zoltán: Mi, magyarok is többet utazunk Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Guller Zoltán júliustól miniszteri biztosként felügyeli az országban zajló turisztikai fejlesztéseket
Fotó: Éberling András

A pénteki Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint Guller Zoltán miniszteri biztos a turisztikai fejlesztéseknél gondoskodik a kormányzati feladatok összehangolásáról, illetve a források hatékony felhasználásához szükséges feladatok ellátásáról, valamint a kormányzat, a civil és a szakmai szervezetek, továbbá az önkormányzatok közti együttműködés kialakításáról.

A szakember külön díjazás nélkül ellátandó miniszteri biztosi feladatai között lesz a jövő héttől a magyarországi turizmus fejlesztésében érintett hazai és külföldi vállalkozásokkal, gazdasági szereplőkkel való kapcsolattartás megszervezése is, továbbá nyomon követi a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 megvalósítását, a feladatok irányítását, az érintett szereplők közti kapcsolattartást.

A miniszteri biztosi kinevezés mellett Guller Zoltán továbbra is ellátja a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatói feladatait.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.