időjárás 15°C Szimonetta 2021. October 28.
logo

Versenylázban égnek a balatoni séfek

Gulyás J. Attila
2020.06.27. 18:53
Versenylázban égnek a balatoni séfek

Huszonnégy balatoni strandbüfét, bisztrót, vendéglőt juttattak az ínyencek Az év strandétele verseny első fordulójába, ezeket keresi fel a napokban a zsűri, hogy eldöntse: melyik lesz az a hat vendéglátóegység, amelynek kínálatából kiválasztják a legjobb ebédre vagy uzsonnára valót a fürdőhelyeken. A kétfordulós verseny kiírásánál idén is az volt a szándék, hogy folytatni kell a balatoni büfékultúra megújítására tett erőfeszítéseket, és el kell érni, hogy a tóparti bisztrók, vendéglők a mirelit alapanyagokból készült ételek helyett regionális termékek felhasználásával előállított különlegességeket kínáljanak a vendégeknek.

Fotó: Bach Máté

Június 20-ig összesen 24 balatoni vendéglátóhely, büfé, bisztró, vendéglő kapta a legtöbb e-mailes voksot, a most zajló zsűrizés során közülük kerül ki a döntő hat szereplője, majd a győztes vendéglátóhely.

A 2015-ben indított strandételversenyből a Harcsa & Krumpli nevű balatoni ínyencséggel a fövenyesi Kalóz bisztró került ki győztesen, amelynek képviselője a mostani bírálóbizottságban is helyet kapott. A badacsonyi Kishableány és a boglári Paletta vitte el a pálmát 2016-ban a Big Mekk nevű kecskesajtos hamburgerrel, majd 2017-ben ismét a Paletta bizonyított a Pulled Pontyával. A fenyvesi Konyhám a Gofcsijával aratott sikert 2018-ban, 2019-ben pedig a zamárdi Tichi Beach strandbisztró kovászos uborkás krémlevese nyerte meg leginkább a zsűri tetszését.