Huszonnégy balatoni strandbüfét, bisztrót, vendéglőt juttattak az ínyencek Az év strandétele verseny első fordulójába, ezeket keresi fel a napokban a zsűri, hogy eldöntse: melyik lesz az a hat vendéglátóegység, amelynek kínálatából kiválasztják a legjobb ebédre vagy uzsonnára valót a fürdőhelyeken. A kétfordulós verseny kiírásánál idén is az volt a szándék, hogy folytatni kell a balatoni büfékultúra megújítására tett erőfeszítéseket, és el kell érni, hogy a tóparti bisztrók, vendéglők a mirelit alapanyagokból készült ételek helyett regionális termékek felhasználásával előállított különlegességeket kínáljanak a vendégeknek.
Egy lépéssel közelebb egy rég időszerű megállapodáshoz?
Megkezdte a kétoldalú egyeztetéseket a magyar–szlovák energetikai infrastruktúra fejlesztéséért felelős kormánybiztos.