Versenylázban égnek a balatoni séfek

Huszonnégy balatoni vendéglőt juttattak az ínyencek Az év strandétele verseny első fordulójába.

2020. 06. 27. 18:53
null
Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Huszonnégy balatoni strandbüfét, bisztrót, vendéglőt juttattak az ínyencek Az év strandétele verseny első fordulójába, ezeket keresi fel a napokban a zsűri, hogy eldöntse: melyik lesz az a hat vendéglátóegység, amelynek kínálatából kiválasztják a legjobb ebédre vagy uzsonnára valót a fürdőhelyeken. A kétfordulós verseny kiírásánál idén is az volt a szándék, hogy folytatni kell a balatoni büfékultúra megújítására tett erőfeszítéseket, és el kell érni, hogy a tóparti bisztrók, vendéglők a mirelit alapanyagokból készült ételek helyett regionális termékek felhasználásával előállított különlegességeket kínáljanak a vendégeknek.

Fotó: Bach Máté

Június 20-ig összesen 24 balatoni vendéglátóhely, büfé, bisztró, vendéglő kapta a legtöbb e-mailes voksot, a most zajló zsűrizés során közülük kerül ki a döntő hat szereplője, majd a győztes vendéglátóhely.

A 2015-ben indított strandételversenyből a Harcsa & Krumpli nevű balatoni ínyencséggel a fövenyesi Kalóz bisztró került ki győztesen, amelynek képviselője a mostani bírálóbizottságban is helyet kapott. A badacsonyi Kishableány és a boglári Paletta vitte el a pálmát 2016-ban a Big Mekk nevű kecskesajtos hamburgerrel, majd 2017-ben ismét a Paletta bizonyított a Pulled Pontyával. A fenyvesi Konyhám a Gofcsijával aratott sikert 2018-ban, 2019-ben pedig a zamárdi Tichi Beach strandbisztró kovászos uborkás krémlevese nyerte meg leginkább a zsűri tetszését.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.