Lujza 2024. március 2.
logo

Ingyenes nyaralást kapnak a kereskedelmi dolgozók

Thurzó Katalin
2020.07.02. 15:12
Ingyenes nyaralást kapnak a kereskedelmi dolgozók

Eleddig példátlan módon júliustól ingyenes nyaralást biztosít a kereskedelmi alkalmazottaknak és családjaik­nak a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) – jelezte a Magyar Nemzetnek az érdekképviselet, amely nem rendelkezik a korábbi állami szakszervezeti (SZOT) vagyonból fennmaradt saját üdülővel az országban. Bubenkó Csaba elnök elmondta: a Tatai-tó partján álló színvonalas nyaralóházat ingyenes használatra anonim magánszemélyek ajánlották fel, akik így kívánják kifejezni elismerésüket a pultok, standok mögött állóknak, mivel a köztudottan alulfizetett bolti dolgozók a veszélyhelyzetben derekasan helytálltak a folyamatos lakossági kiszolgálás érdekében.

– A pánikvásárlások időszakában, illetve a Covid–19 árnyékában folyamatosan emberfeletti munkát tettek le a asztalra a kereskedelem legfontosabb szereplői, akiknek sokszor szabadidő, de főképp anyagi lehetőségek híján nincs módjuk a családjukkal tölteni egy hosszabb nyári pihenést – mondta az elnök. Jelezte: nagy az érdeklődés a különleges lehetőség iránt. A jelentkezők költségtérítés, illetve a kormány jóvoltából idegenforgalmi adó befizetése nélkül hat napot tölthetnek el többedmagukkal a teljesen felszerelt apartmanokban a nyár végéig. Ehhez a KDFSZ-nél kell jelentkezni, ahol megszervezik a családok gondtalan nyaraltatását. – A nagylelkű felajánlás alapján is úgy tapasztaljuk, hogy egyre nagyobb a becsülete a kétkezi munkának – jegyezte meg Bubenkó Csaba.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.