Újraindul a LOT légitársaság közvetlen Budapest–Szöul járata

Mostantól heti rendszerességgel, hétfőn közlekedik Budapest és a dél-koreai főváros között.

Magyar Nemzet
2020. 07. 20. 21:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A LOT lengyel légitársaság hétfőn újraindította a járvány miatt átmenetileg leállított közvetlen Budapest–Szöul járatát. A nyár első hosszú távú járata a mai napon indult el Szöulba, és mostantól heti rendszerességgel, hétfőn közlekedik Budapest és a dél-koreai főváros között.

Az akkor hiánypótló Budapest–Szöul járat tavaly ősszel indult el a LOT lengyel légitársaság jóvoltából. Az első, Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér és a szöuli Incheon repülőtér között közlekedő légi járaton a Boeing 787 Dreamlinerek – akár 294 ülőhellyel – rendszeresen, magas kihasználtsággal szolgálták ki az útvonalat.

A lengyel LOT légitársaság Boeing 787-800 Dreamliner típusú repülőgépe érkezik a Liszt Ferenc repülőtérre
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A statisztikák szerint a járatra korábban jelentős részben koreai állampolgárok váltottak jegyet, jellemzően szabadidős tevékenység céljából, míg a foglalások csaknem negyede üzleti útnak számított. A közvetlen Budapest–Szöul járatnak is jelentős szerepe volt abban, hogy tavaly szeptember és idén március között ötven százalékkal nőtt a két főváros közötti légi forgalom.

Az újraindítás így mind a turizmus, mind a Magyarország és Dél-Korea közötti üzleti kapcsolatok szempontjából kiemelt jelentőségű. A közvetlen hosszú távú járaton kívül a LOT – tavalyi bejelentésének megfelelően – idén nyáron közvetlen járatot indított Budapestről a horvátországi Dubrovnikba is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.