A generációváltást szeretné segíteni a Bábolnai Gazdanapok

Forrás: MTI2020. 09. 02. 11:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén 33. alkalommal rendezik meg a Bábolnai Gazdanapokat, amelyen kukoricafajta bemutatóval, gépbemutatóval és lovas programokkal várják az érdeklődőket – közölte a kiállítás igazgatója szerdán az M1 aktuális csatornán.

Sári Enikő kiemelte: a kiállítás egyik célja, hogy bemutassa a fiataloknak, „ma már a mezőgazdaság nem gumicsizmából áll”, és ezzel segítsék a generációváltást. A tavaly elindított szakiskolai napot ezért idén is megtartják mintegy ezer diák részvételével – mondta.

Hozzátette: a koronavírus-járvány miatt a kiállítóknak és a látogatóknak is biztosítanak maszkot, kézfertőtlenítőket helyeznek ki, és korlátozzák a zárt térben lévők számát.

Haál Gábor, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok igazgatója arról beszélt, hogy a rendezvényen a látogatók a ménesbirtok mindennapjaiba is bepillantást nyerhetnek, és lovasprogramokon vehetnek részt.

Az eseményt szeptember 10-12. között a ménesbirtok területén rendezik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.