időjárás 2°C Natália 2022. december 9.
logo

A tervek szerint megtartják az adventi vásárokat Bécsben

Thurzó Katalin
2020.09.12. 13:28
A tervek szerint megtartják az adventi vásárokat Bécsben

Továbbra is a karácsonyi vásárok megtartására készülnek Ausztriában – hívta fel a figyelmet a GD Consulting. Mint írják, bár Németországban az év végéig nem engedélyezik a tömegrendezvényeket, az osztrák Leadersnet.at körkérdése alapján Bécsben nem számolnak a karácsonyi vásárok lemondásával.

Nagy hagyománya van az adventi vásároknak Bécsben, ahová évről évre sok magyar is elutazik Fotó: MTI

Az online médium részletes beszámolója és helyzetjelentése szerint egyelőre valamennyi ismert karácsonyi vásár szervezője nagy erőkkel készül az idei adventi szezonra. A szervezők a járványügyi korlátozások rizikóját alaposan kimunkált intézkedési tervekkel igyekeznek csökkenteni, hogy rugalmasan tudjanak alkalmazkodni az aktuálisan hatályban lévő előírásokhoz.

„Wiener Christkindl Markt” az egyik legnépszerűbb karácsony előtt zsibvásár Forrás: Magyar Nemzet

A Leadersnet.at részletes körképe rámutat: Linz, Salzburg hasonlóan készül, míg Graz és Innsbruck városvezetése később dönt az adventi nagy rendezvényekről – közölte a bécsi székhelyű turisztikai tanácsadó cég.

A felmérés arra is rámutat, hogy a freyungi és a farmon található hagyományos és szomszédos belvárosi adventi piacokat is megtartják a szükséges biztonsági óvintézkedések mellett.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.