Ha a bolhapiacon a kezembe veszek egy lámpát, eltöprengek, hogy a mester miért kétszáz évre csinálta meg a foglalatát, noha neki csak harminc volt hátra. És ma miért nem ezzel az attitűddel működik a világ? – tette fel a kérdést Demeter Zoltán tokaji borász 2009 decemberében. Többek között ezt az attitűdöt, a hagyományok és a korszerű működés összehangolásának egyensúlyát keresték az idei Etyeki pezsgőkonferencia előadói is, akik a Rókusfalvy Birtokon osztották meg egymással borászati ismereteiket, pincéik, szőlőterületeik történetét és a szakmai tapasztalataikat. A Prónay Bence és Rókusfalvy Pál által szervezett rendezvényen tizenhárom szakmai előadáson, kerekasztal- beszélgetéseken és egy kóstolóval egybekötött pezsgőünnepen vehettek részt a vendégek. Utóbbin Gervai János sommelier vezetésével olyan világhírű pezsgőket ízlelhettek meg a vendégek, mint az olasz Trentóból érkező, 2014-es Ferrari Perlé, és a franciaországi Champagne-ban készített Deutz Claasic Brut. Eközben az Antal Gábor Trió muzsikája mellett az Arany Kaviár séfjei, Nyíri Szása és Kanász László komponált élőben különféle gasztronómiai remekeket.
Félelmetes hanyatlásba kezdett Németország
Akkora a baj, hogy magával ránthatja Európát.