Ha a bolhapiacon a kezembe veszek egy lámpát, eltöprengek, hogy a mester miért kétszáz évre csinálta meg a foglalatát, noha neki csak harminc volt hátra. És ma miért nem ezzel az attitűddel működik a világ? – tette fel a kérdést Demeter Zoltán tokaji borász 2009 decemberében. Többek között ezt az attitűdöt, a hagyományok és a korszerű működés összehangolásának egyensúlyát keresték az idei Etyeki pezsgőkonferencia előadói is, akik a Rókusfalvy Birtokon osztották meg egymással borászati ismereteiket, pincéik, szőlőterületeik történetét és a szakmai tapasztalataikat. A Prónay Bence és Rókusfalvy Pál által szervezett rendezvényen tizenhárom szakmai előadáson, kerekasztal- beszélgetéseken és egy kóstolóval egybekötött pezsgőünnepen vehettek részt a vendégek. Utóbbin Gervai János sommelier vezetésével olyan világhírű pezsgőket ízlelhettek meg a vendégek, mint az olasz Trentóból érkező, 2014-es Ferrari Perlé, és a franciaországi Champagne-ban készített Deutz Claasic Brut. Eközben az Antal Gábor Trió muzsikája mellett az Arany Kaviár séfjei, Nyíri Szása és Kanász László komponált élőben különféle gasztronómiai remekeket.
Létrehozzák a nemzet közlekedési vállalatát
A vasútfejlesztésre szánt uniós forrásokat politikai okokból Brüsszel visszatartja bizonytalan ideig.