Október 1-jétől új informatikai alapképzésekre jelentkezhetünk

Október 1-jétől lesznek elérhetőek az Újratervezés programra ráépülő informatikai alapképzések; a programot sikeresen teljesítők Java-programozó, Webfejlesztő-frontend, tesztelő- vagy üzemeltetőképzés közül választhatnak az ujratervezes.nive.hu oldalon – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Forrás: MTI2020. 09. 28. 19:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

György László hozzátette, a képzéseket négy képzőhely – a CodeCool Kft., a Green Fox Academy Kft., a QTC Kft., és a Training 360 Kft. – biztosítja, így a tanulóknak a képzések mellett a felnőttképzők közül is választaniuk kell.

Kiemelte, az államilag támogatott struktúraváltó vagy átképző informatikai képzéseken azok vehetnek részt, akik sikeresen teljestették az Újratrervezés program május 25-én indított, ingyenes, 8 hetes alapozó informatikai képzését és az azt követő képességeket és idegennyelvi ismerteket mérő kompetenciateszten is magas pontszámot értek el.

A felnőttképzésben résztvevők szeptember 1-jétől diákhitelt igényelhetnek a képzések finanszírozására és a megélhetési költségeik fedezésére – tette hozzá az államtitkár, aki ugyanakkor megjegyezte, hogy a jelen helyzetben előbbire nincs szükség.

György László elmondta, hogy a képzésben résztvevők a képzés időtartamára megélhetési költségeik fedezésére igényelhetnek diákhitelt, amelynek minimumértéke 100 000 forint, maximumértéke pedig 1,2 millió forint lehet.

Az államtitkár felidézte, a gazdaságvédelmi akcióterv részeként május 25-én indult Újratervezés programra 61 977-en jelentkeztek, közülük 8871-en teljesítették sikeresen a záróvizsgát.

Azok pedig, akik a záróvizsga sikeres teljesítéséről nem kaptak visszajelzést, „ők se csüggedjenek”, hiszen akik teljesítették a képzést, azok egyebek mellett a Windows operációs rendszer működéséről, hálózati alapismertekről, valamint a webfejlesztés alapjairól szereztek mélyebb ismerteket – mondta György László.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.