Megújult jegyrendszer: korszerűbb lett a MÁV applikációja

Új funkciókat kapott októbertől a MÁV mobilalkalmazása, amelyben bővítették a megvásárolható vasúti bérletek körét, emellett lehetővé teszi, hogy Ausztria után a cseh és szlovák városokba is lehessen jegyet vásárolni. Megerősítették az ügyfél-hitelesítést is.

Magyar Nemzet
2020. 10. 06. 9:19
null
A Desiro szerelvények ideálisak a nyári forgalomban: alacsony padlósak és légkondicionáltak Fotó: Fotó: MTI/Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bővült a telefonos alkalmazással megvásárolható vasúti bérletek köre a harmincnapos bérleteken felül a dolgozó havi bérlettel, tanuló havi bérlettel és félhavi változatokkal – közölte a A MÁV. Megjegyezték, hogy az applikáción keresztül vásárolt bérletekre nem vehetők igénybe a mentejegyekre érvényes kedvezmények.

A MÁV-Start nemzetközi jegyrendszerének megújítása is újabb mérföldkőhöz érkezett. Október 2-ától Ausztria után már a Csehországba és Szlovákiába utazók is igénybe vehetik a Start-menetjegyeket, akár néhány kattintással a MÁV-mobilalkalmazással.

A vasúttársaság így már három országba kínál teljesen papírmentes, sorban állás nélkül megvásárolható vonatjegyeket, amelyek a közvetlen vonatok célállomásaira az ingyenes helyfoglalást is tartalmazzák. A fejlesztésekkel az a cél, hogy a vasúttársaság minél több úti cél felé – köztük Németországba, Romániába, Lengyelországba és Svájcba is – megvalósíthassa a teljesen papír- és érintkezésmentes jegyvásárlást.

Egyre modernebb a vasúti cég jegyvásárlási rendszere Fotó: Origo.hu

A Start-menetjegyek Budapestről Pozsonyba 9,50; Brnóba 13; Kassára 13,20; Prágába pedig 20 eurótól érhetők el, míg a Prágán túli cseh városokba 28 eurótól válthatók meg. Az osztrák utazásokhoz hasonlóan ezúttal is családbarát árakat kínálnak: a Start-menetjegyekkel két felnőttel három gyerek utazhat együtt a 2. osztályon a kedvezményes 5 eurós (1. osztályon 10 eurós) áron.

Az új jegyek bevezetésével a korábbi CityStar-jegyek és a kirándulójegyek megszűnnek, de az előre megváltottak érvénytartamuk lejáratáig még felhasználhatók.

A jegyértékesítő automaták is gyorsan működnek, de még kényelmesebb megoldás az applikáció Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

A júliustól bevezetett Start Ausztria-menetjegyet három hónap alatt csaknem 38 ezer utas vásárolta meg, harminc százalékban a MÁV-alkalmazáson keresztül. A Budapest–Bécs vonal mellett keresetté váltak a magyar és osztrák vidéki állomások közötti jegyek is – közölték.

Biztonságos vásárlás

További fejlesztés, hogy erősebb lesz az ügyfél-hitelesítés a MÁV-applikációban, amit az Európai Bank döntése nyomán, idén december 31-ig kell megvalósítani az online fizetéseknél. Ez azt biztosítja, hogy bárhol is történik a vásárlás, illetve a bankolás, csak a kártya használatára jogosult személy, vagyis a kártyabirtokos hitelesíthesse a tranzakciót.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.