időjárás 13°C Jeromos 2022. szeptember 30.
logo

Orbán Viktor: A legjobb, ha az embereket is bevonjuk a döntéshozatalba

A magyarok továbbra is a rántott húsra szavaznak

Magyar Nemzet
2020.10.22. 11:43
A magyarok továbbra is a rántott húsra szavaznak

Idén is toronymagasan vezetnek a rántott húsételek a Falatozz.hu által legújabban felmért rendelési toplistán, amely a frissensültek iránti országos lakossági keresletet mérte fel.

Sokan áttértek az internetes rendelésre, akik szerint a vendéglőkben nagyobb a kockázat, hogy elkapják a vírust Fotó: Bach Máté

A felmérésből kiderült, hogy az összes házhoz szállított étel 11 százaléka a rántott ételek közül kerül ki, és továbbra is a csirkemell a legnépszerűbb a magyar fogyasztók körében, amelyből négyszer annyi fogy panírozottan, mint a roston sült változatból – közölte a portál.

A húst leginkább rántva szeretik a magyarok, habár a levesek népszerűségével nem hasonlították össze a népszerű főfogást Fotó: Mindmegette.hu

Ugyancsak magas az igény a gyerekek és a vegetáriánusok körében a rántott sajtok iránt, illetve nagyon gyakran kérik a vendégek a cordon bleu-t. A dobogó negyedik helyén a rántott sertésszelet szerepel, amelyből majdnem harmadannyit rendelnek, mint a csirkéből készült változatból.

Leginkább a csirke panírozott változatát keresik a házhoz rendelők, más szárnyasok a sülteknél keresettek Fotó: MTI

Az ötödik helyre a milánói sertésborda, a hatodikra a mátrai borzaska, a hetedikre pedig a roston sült csirkemell került a házhoz kért készételek népszerűségi listáján. Ezeket követi a bolognai sertésborda és végül az utolsó helyre szorult kijevi csirkemell.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.