Kezdődik a téli kikapcsolási moratórium

A társaságok a járvány miatti veszélyhelyzet okán a szokásosnál kétszer hosszabb időre hirdették meg.

Magyar Nemzet
2020. 11. 16. 18:35
null
Budapest, 2012. június 22. Az ELMŰ munkatársa felszerel egy intelligens mérőórát Budapesten, egy XV. kerületi társasházban. A villamosenergia-elosztók több mint tízezer intelligens mérőórát szerelnek fel idén Magyarországon, amelyek GSM hálózaton kommunikálnak a központtal. Így egyszerűbb a leolvasás, számlázás, és a fogyasztók áramfelhasználásának monitorozása, kiértékelése. MTI Fotó: Marjai János Fotó: Marjai János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Önkéntes kikapcsolási moratóriumot vállal az NKM Energia áram- és földgázszolgáltatására, valamint az E.On Hungária csoport és az ahhoz tartozó Elmű-ÉMÁSZ áramszolgáltatására november 29. és 2021. január 8. között. Így azoknál a lakossági ügyfeleknél, akiknek olyan mértékű tartozása áll fenn (hatvan napon túli számlatartozás), hogy ebben az időszakban a szolgáltatás kikapcsolása fenyegetné őket, továbbra is használhatják az áramot és a földgázt. A társaságok a járvány miatti veszélyhelyzet okán a szokásosnál kétszer hosszabb időre vállalják a moratóriumot, ám az nem vonatkozik azokra a fogyasztókra, akiknél már kikapcsolták a szolgáltatást.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.