Több mint harmincezren kérték a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását + videó

A kormány 2022 végéig garantáltan biztosítja a támogatás elérhetőségét – erősítette meg Novák Katalin.

Magyar Nemzet
2020. 11. 21. 16:14
null
Nagycsaládosok, 7 üléses autó, családi kedvezmény, gyerek , család, Fotó: Arpad Kurucz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Átlépte a harmincezret a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását igénylők száma – jelentette be Novák Katalin a Facebook-oldalán. A családokért felelős tárca nélküli miniszter elmondta: ezt a lehetőséget azoknak hirdették meg, akik már legalább a harmadik gyermeküket várják vagy nagycsaládban élnek most is, és szeretnék lecserélni régi, rossz, használt autójukat egy új, legalább hétszemélyes személyautóra. Ebben az esetben az autó vételárának felét, maximum 2,5 millió forintot megkapnak támogatásként. Jó hír az is, hogy ezt a pénzt nem kell megelőlegezniük, hiszen az államkincstár közvetlenül utalja át a támogatási összeget. A kormány ezzel is igyekszik megkönnyíteni a nagycsaládban élők vagy a nagycsaládot tervezők életét.

– Most, a koronavírus-járvány alatt is igényelhető a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása. Éljenek ezzel a lehetőséggel! A kormány 2022 végéig garantáltan biztosítani fogja ezt – erősítette meg a kedvező lehetőség elérhetőségét a miniszter.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.