A Smarties és a KitKat idén is népszerű

Csökkent a Nestlé diósgyőri üzemének teljesítménye, de nem volt leépítés, sőt, a dolgozók bérét még emelték is.

MTI
2020. 12. 19. 11:23
null
Kevesebb szaloncukor és csokimikulás kelhet el idén, mivel a kereskedők óvatosak a katasztrofális húsvéti forgalom miatt Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nestlé diósgyőri csokoládé üzemében idén 22 millió csokoládéfigurát, csaknem 1700 tonna terméket állítottak elő a karácsonyi szezonra, 15 százalékkal kevesebbet, mint tavaly ilyenkor – közölte a vállalat az MTI érdeklődésére.

A csökkenést a koronavírus-járvány miatti mérsékeltebb kereslet magyarázza, de a pandémia ellenére a diósgyőri gyárban nem volt leépítés, sőt a legnehezebb időszakban a dolgozók bérét még emelték is – így a diósgyőri üzemben a bérelt munkaerővel együtt átlagosan 350-450 ember dolgozik szinte egész évben annak ellenére, hogy csak a szezonra speciális termékek készülnek a diósgyőri gyártósorokon.

Az édességgyártó vállalat karácsonyra 23 országba szállított, Málta és Ukrajna új piacként jelent meg
Fotó: Bach Máté

A Nestlé üzemében közölték: ebben a szezonban 27-féle formát használtak, amellyel 110 különféle terméket gyártottak. A szezonális üreges csokoládéfigurák exportja idén mintegy 1500 tonnát tesz ki. Karácsonyra 23 országba szállítottak, Málta és Ukrajna új piacként jelent meg. A tavalyihoz hasonlóan a gyártás jelentős részét idén is a Smarties termékek teszik ki, de a KitKat készítmények is nagyon népszerűek, arányuk a belföldi portfólióban tíz százalékra nőtt.

A Nestlé Hungária nettó árbevétele 154,48 milliárd forint volt tavaly, egy évvel korábban 137 milliárd forintot tett ki. A belföldi értékesítésből származó árbevétel 2019-ben közel 60 milliárd forintra emelkedett az előző évi 56 milliárd forintról. A vállalat adózott eredménye tavaly 6,2 milliárd forintra nőtt, 2018-ban pedig 4,6 milliárd forint volt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.