Több család töltheti együtt az ünnepeket

Bővítik célállomásaik listáját a Budapestre járatot indító légitársaságok, így támogatják a külföldön élők újbóli találkozását.

Magyar Nemzet
2020. 12. 13. 20:15
A passenger covers her face as she walks at Galeao international airport during the coronavirus disease (COVID-19) outbreak in Rio de Janeiro
Minden megváltozott az egykor zsúfolt légikikötőkben Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Félszáz légijárat az ünnepekre

Bővítik célállomásaik listáját a Budapestre járatot indító légitársaságok, eszerint a napokban 51 irányba jelentettek be légi összeköttetéseket, hogy elősegítsék a külföldön élő családtagok találkozását az ünnepekre – hívta fel a figyelmet a Budapest Airport Zrt. új értesítője.

Amikor még nem volt kötelező a maszkviselés, már sokan arra panaszkodtak, hogy hetek, hónapok óta nem térhetnek haza Fotó: Reuters

Az elérhető célállomások listája az egyes országokban érvényben lévő járványügyi korlátozások függvényében változhat. Ezért az üzemeltető arra kéri az utasokat, hogy foglalás előtt tájékozódjanak a nagykövetségek és a légitársaságok weboldalán az utazás feltételeiről.

Jelezték azt is: a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér forgalma novemberben is apadt, ekkor 49 283 érkező és induló utast fogadott Ferihegy. A repülőtér-üzemeltető decemberben is hasonló mértékű forgalomra számít, de a karácsonyi időszak hozhat némi növekedést az utasszámban.

Kevesebb, mint a tavalyi felét éri el idén Ferihegy utasforgalma Fotó: REUTERS

A várakozások szerint a Budapest Airport éves utasszáma 2020 végén legfeljebb négymillió lesz.

Reptértúrák Debrecenben

Eközben szombaton a Légiközlekedési Kulturális Központ Közhasznú Nonprofit Kft (LKK) azt közölte a távirati irodával, hogy jövőre már a debreceni reptéren is szerveznek reptéri élménytúrákat. Eszerint a Debrecen International Airport Kft. és a ferihegyi Aeropark repülőmúzeumot üzemeltető LKK között ősszel megszületett együttműködési megállapodás alapján amint visszatérnek a menetrendszerű járatok a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren, elindulnak a szervezett, háromórás reptérlátogatások is. A programok a tervek szerint az év minden hétvégéjén indulnak majd, hétközben az óvodás és iskolás csoportokat várják a szervezők és a repülőtér munkatársai az adott korosztály igényeihez igazított tartalommal.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.