időjárás 6°C Miklós 2022. december 6.
logo

Együttműködés az innováció és a kutatás eredményességéért

Magyar Nemzet
2021.01.27. 17:39

Könnyebben hasznosulhatnak a gazdaságban és a társadalomban az Eötvös Loránd Kutatási Hálózatban (ELKH) születő tudományos eredmények a szervezet és a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) között szerdán létrejött megállapodás alapján.

– Az ELKH intézetei közül több közvetlenül is tagja a MISZ-nek, és például a kutatás-fejlesztési tagozatunk működésében kiemelt a szerepük. Az eddigi, intézeti együttműködést kívánjuk magasabb szintre emelni a szerződés, illetve a 2021-re szóló munkaterv révén – mondta Szabó Gábor, a MISZ elnöke.

Maróth Miklós, az ELKH elnöke úgy fogalmazott, hogy a hálózat – méreténél és minőségi kutatóállományánál fogva – meghatározó eleme a magyar tudásalapú innovációs tevékenységnek, küldetésének tekinti a kutatói szféra kapcsolatainak élénkítését a gazdaság és a társadalom többi szereplőjével.

A felek együttműködésének középpontjában a hazai innovációs szereplők közötti tudás- és technológiatranszfer-folyamatok katalizálása áll. A közös cél az, hogy az ELKH kutatóhelyeinél keletkező tudományos eredmények hozzájáruljanak a kutatói utánpótlás és tehetséggondozás biztosításához, az egyetemek és a kutatóhálózat közötti együttműködéseken alapuló regionális tudásbázisok megerősítéséhez, valamint a magyar ipar, mezőgazdaság és szolgáltatási szektor innovációs és jövedelemtermelő képességének növeléséhez.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.