időjárás 15°C Irén , Írisz 2023. március 25.
logo

Ennyit hozhat a fiataloknak a legújabb adócsökkentés

Jakubász
2021.01.15. 12:45
Ennyit hozhat a fiataloknak a legújabb adócsökkentés

Újabb adócsökkentést jelentett be ma a miniszterelnök. Szokásos péntek reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor közölte: a kormány döntött arról, hogy legkésőbb 2022. január elsejétől azok a fiatalok, akik még nem töltötték be a 25. évüket, teljes mentességet kapnak a személyi jövedelemadó fizetése alól. A lépés 130–150 milliárd forintot jelent majd az érintetteknek.

Orbán Viktor a Kossuth rádióban. Fontos közlések ideje

Távolabbról

A kormányfő részletesen beszélt a tervezett lépés indokairól, bevezetőül megemlítve a válságkezelést. – Az első, hogy megkezdtük a 13. havi nyugdíj visszaépítését, egyheti nyugdíjjal több lesz a februári borítékban. A második gazdaságpolitikai elem a valaha volt legnagyobb lakásfelújítás és otthonteremtési program elindítása. Egy építőkocka azonban még hiányzik – mondta Orbán Viktor.

Közelebbről

Konkrétan a fiatalok adómentességére kitérve a miniszterelnök azt mondta: fontos, hogy a fiatalok is kapjanak egy komoly lehetőséget. – A családügyekért felelős miniszter asszony számolja most, hol legyen a határ, de az átlagfizetésekig érdemes megadni a teljes adókedvezményt a fiatalok számára. Nem példátlan ez, a lengyeleknél például bevezették, és úgy láttam, sikeres – fogalmazott Orbán Viktor.

Azzal folytatta: a 25 éves kort elérő embernek megvan a tanulási lehetősége, szakmai ösztöndíjakat is kaphat. Van a csok, amivel elindulhat, megvan a babaváró hitel, és 25 éves koráig nem kell majd adót fizetnie a munkája után. – Esély van arra, hogy az ember 25 éves korára a saját lábára álljon, önálló életet tudjon indítani, és komoly emberként vágjon neki a következő 50-60-70 évnek – tette hozzá.

Kerek rendszer

– Legkésőbb 2022. január elsejével mindenképpen szeretném ezt az intézkedést bevezetni, és ha ez sikerül, akkor az egész válságkezelési rendszerünk kerek lesz. Segítséget kapnak a nyugdíjasok, sanszhoz jutnak a fiatalok, a családosoknak ott van az otthonteremtés, a vállalkozók is meg tudnak indulni – összegzett a miniszterelnök, majd úgy fogalmazott: az egészből ki kell kerekednie egy olyan gazdasági évnek, egy olyan gazdasági jövőnek, amelyet mindannyian szeretnénk.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.