időjárás 2°C Miklós 2023. december 6.
logo

Újabb részletek a kamatmentes újraindítási gyorskölcsönről

Magyar Nemzet
2021.02.06. 08:16
Újabb részletek a kamatmentes újraindítási gyorskölcsönről

– A gazdasági újraindítási akcióterv legújabb lépése a kamatmentes újraindítási gyorskölcsön – mondta Varga Mihály a Facebook-oldalán. A pénzügyminiszter jelezte: a kis- és középvállalkozások újraindulását tízmillió forintos, tízéves futamidejű, kamatmentes hitellel segíti a kormány. Időt hagy a vállalkozásoknak a munkára az, hogy a hitel törlesztését csak három év múlva kell elkezdeni.

A kormány újabb részletekről is döntött, ezek a következők:

  • A felvett összeget a vállalkozások járulékokra, bérekre, rezsire, működési költségre és készletfinanszírozásra is használhatják.
  • A hitel keretösszegét a kormány százmilliárd forintban határozta meg, a gyorskölcsön lebonyolítója a Magyar Fejlesztési Bank.
  • – Ahhoz, hogy a gazdaság újrainduljon, nem elég a korlátozások feloldása, a forrásokra is szükség van. A kamatmentes újraindítási gyorskölcsön ebben nyújt fontos segítséget a legkisebb vállalkozásoknak. A cél az, hogy a gazdaság újraindításához és a munkahelyek teremtéséhez a magyar kis- és középvállalkozások is minél nagyobb arányban járuljanak hozzá – tette hozzá a miniszter.

    Hírlevél feliratkozás
    Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.