Újra nyitva a hévízi fürdőház terápiás részlege

A február második hetében érkezett szibériai hideg több balatoni strand infrastruktúrájában is kárt tett.

2021. 02. 21. 15:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra sem látogathatók a népszerű balatoni és tó közeli termálfürdők, így az újranyitásról csak feltételes módban fogalmaznak a fürdőhelyfenntartók. Némi reményt jelent viszont a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház szolgáltatásaira várakozóknak, hogy február 17-e óta ismét várja vendégeit a Festetics-fürdőház terápiás részlege, ahova kizárólag kezelés céljából, belépéskor lázmérés és alapos kézfertőtlenítés után léphetünk be.

A vendégek még csak „kóstolgatják” a terápiás részleg szolgáltatásainak tarifáit, így még koránt sincs sorban állás a pénztáraknál. Feltehetően azért, mert még sokan nem tudnak az újranyitásáról, másrészt mert bizonyára sokallják az ötvenperces masszázsért fizetendő 6600, az ugyancsak ötvenperces pedikűrért a 4500 vagy a harmincperces manikűrért járó 3500 forintot. – Türelmesek vagyunk a látogatottságot illetően, hiszen csak öt napja nyitottunk – válaszolta a hét végén a fürdőház forgalmát firtató kérdésünkre Lukács-Pintér Adrienn, a terápiás részleg diszpécsere. Mint megírtuk, a messze földön híres hévízi tófürdő Müller Cecília országos tiszti főorvos állásfoglalása alapján 2020. december 1-jén bezárt, a reumakórház betegeit – kivéve a medencés gyógykezeléseket – azonban továbbra is ellátják. A balatoni és a tó közeli termál- és gyógyfürdők közül továbbra sem fogadja a vendégeket a zalakarosi, a siófoki Galerius és az igali gyógyfürdő. Mivel a február második hetében érkezett szibériai hideg több balatoni strand infrastruktúrájában is kárt tett, néhány helyen csúsznak azok a helyreállítási, strandszépítési munkák is, amelyek eredményeként a fürdők a tavaszi hetekben, hónapokban várnák a tóhoz látogatókat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.