Az agráriumot kiszolgáló üzletek nyitvatartását kéri a kamara

A gazdaboltok, a mezőgép-forgalmazó üzletek és a virágboltok nyitvatartását is kérik a gazdaképviseletek.

Magyar Nemzet
2021. 03. 04. 18:45
null
Ebes, 2017. március 17. Szártépő hengerezés a Tarczali Farm Kft. szováti útfélen lévő őszibúza táblájában. A tavaszra fordult időjárásban megkezdődtek a mezőgazdaság alapvető munkálatai Ebesen. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt. Fotó: Oláh Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az élelmiszer-termelés, az ellátás és a tavaszi mezőgazdasági munkálatok elvégzésének zavartalansága érdekében arra kéri a kormányt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz), hogy

az élelmiszeripar és a mezőgazdaság működéséhez szükséges üzletek mentesüljenek a ma bejelentett járványügyi intézkedések alól.

A képviseletek közös közleményükben arra figyelmeztettek: a tavaszi munkák elvégzése nem tűr halasztást, mivel ez az éves élelmiszer-termelésünk alapja.

Az élelmiszeripar és mezőgazdaság zavartalan működéséhez szükséges üzletek és a virágboltok nyitvatartását kérik
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A NAK és a Magosz támogatja a járvány visszaszorítását célzó kormányzati intézkedéseket, ugyanakkor az élelmiszer-biztonság és a termelés fenntartása érdekében arra kérik a kabinetet, hogy a kéthetes lezárás alatt is működhessenek

  • a termelői piacok,
  • a gazdaboltok,
  • a vetőmagot, műtrágyát, növényvédő szert forgalmazó kis- és nagykereskedelmi egységek,
  • a mezőgazdasági gépet, alkatrészt és berendezést árusító, ezek javítását végző üzletek,
  • a vetőmag-felügyeletet, -vizsgálatot, -tanúsítást, -fémzárolást folytató egységek,
  • a takarmányt, állateledelt forgalmazó üzletek,
  • az állatgyógyszertárak,
  • valamint az állategészségügyi ellátást folytató laboratóriumok.
  • A kamara és a Magosz ugyancsak kezdeményezi a dísznövényt árusító üzletek, virágboltok nyitva tartását is, hogy a nőnapra termesztett növényeket értékesíteni tudják a dísznövénykertészek.

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.