időjárás -4°C Barbara , Borbála 2023. december 4.
logo

Fokozott ellenőrzésre számíthatnak a Balatonfüredre utazók

Gulyás J. Attila
2021.03.13. 16:21
Fokozott ellenőrzésre számíthatnak a Balatonfüredre utazók

Először csak figyelmeztetik, de ha indokolt, pénzbüntetéssel is sújtják a rendőrök azokat a Balatonfüredre utazókat vagy a már ott tartózkodó üdülőtulajdonosokat, kirándulókat, akik megszegik a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos előírásokat – hívja fel a figyelmet honlapján a város önkormányzata. Bár egyes szolgáltatók nyitva lehetnek, kizárólag elvitelre lehet kínálni ételt, fagylaltot, italt. A rendőrség továbbá arra is felhívja a figyelmet:

közterületen kötelező az arcmaszk viselése, ami azt is jelenti, hogy a megvásárolt ételt, cukrászterméket, italt közterületen nem, kizárólag az otthonukban vagy autójukban fogyasztják el a kirándulók, látogatók.

 

Balatonfüred vezetés a biztonsági felhívást most azért tartja kiemelten aktuálisnak, mert a háromnapos hétvégét sokan az üdülővárosban töltik

Ötezertől 150 ezer forintig terjedő bírsággal sújtható, aki megszegi az érvényben lévő kormányrendeletet. Így például azok a szolgáltatók is büntetésre számíthatnak, akik könyöklőket, padokat helyeznek ki az üzletük elé, hogy ott ételt vagy italt fogyasszanak – figyelmeztet Balatonfüred vezetése. Az önkormányzatnál a felhívást most azért tartják kiemelten aktuálisnak, mert a háromnapos hétvégét sokan az üdülővárosban töltik.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.