Fokozott ellenőrzésre számíthatnak a Balatonfüredre utazók

A hosszú hétvége alatt is ötezertől 150 ezer forintig terjedő bírsággal sújtható, aki megszegi az érvényben lévő kormányrendeletet.

2021. 03. 13. 16:21
null
Az önkormányzatnál a felhívást most elsődlegesen azért tartják kiemelten aktuálisnak, mert a háromnapos hétvégét sokan az üdülővárosban töltik. Fotó: BachPekaryMate
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Először csak figyelmeztetik, de ha indokolt, pénzbüntetéssel is sújtják a rendőrök azokat a Balatonfüredre utazókat vagy a már ott tartózkodó üdülőtulajdonosokat, kirándulókat, akik megszegik a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos előírásokat – hívja fel a figyelmet honlapján a város önkormányzata. Bár egyes szolgáltatók nyitva lehetnek, kizárólag elvitelre lehet kínálni ételt, fagylaltot, italt. A rendőrség továbbá arra is felhívja a figyelmet:

közterületen kötelező az arcmaszk viselése, ami azt is jelenti, hogy a megvásárolt ételt, cukrászterméket, italt közterületen nem, kizárólag az otthonukban vagy autójukban fogyasztják el a kirándulók, látogatók.

 

Balatonfüred vezetés a biztonsági felhívást most azért tartja kiemelten aktuálisnak, mert a háromnapos hétvégét sokan az üdülővárosban töltik

Ötezertől 150 ezer forintig terjedő bírsággal sújtható, aki megszegi az érvényben lévő kormányrendeletet. Így például azok a szolgáltatók is büntetésre számíthatnak, akik könyöklőket, padokat helyeznek ki az üzletük elé, hogy ott ételt vagy italt fogyasszanak – figyelmeztet Balatonfüred vezetése. Az önkormányzatnál a felhívást most azért tartják kiemelten aktuálisnak, mert a háromnapos hétvégét sokan az üdülővárosban töltik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.