időjárás 17°C Medárd 2023. június 8.
logo

Hatalmas a kereslet a gyorskölcsön iránt

Horváth Éva
2021.03.17. 20:51
Hatalmas a kereslet a gyorskölcsön iránt

Az OTP Bank által üzemeltetett MFB Pontokon már az első héten több ezer cég érdeklődött a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került társaságoknak szánt új, Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön konstrukció iránt. Átlagosan nyolcmillió forintos kölcsönt vennének fel az érintettek, így a befogadott kérelmek összege a hitelintézetnél már megközelíti a kétmilliárd forintot. A kamatmentesen igényelhető konstrukció összegének felső határa tízmillió forint, a törlesztést pedig elég három év múlva megkezdeni.

Jelenleg 55 ágazat szerepel azon listán, amelyek mikro-, kis- és közepes vállalkozásai, valamint egyesületei igényelhetik az új konstrukciót.

 

A forrás felhasználható készletek beszerzésére, működési költségük fedezésére, bér- és járulékfizetésre, valamint a rezsiköltségek finanszírozására is. A kölcsön fontos feltétele azonban, hogy az igénylő társaság rendelkezzen lezárt üzleti évvel 2019-re vonatkozóan, mert a felvett összeg nem haladhatja meg 2019-es árbevételét.

Az első hét adatai alapján az OTP Banknál a legtöbb igénylő a szálláshely szolgáltatás és vendéglátás, valamint a művészeti, szórakoztatási és szabadidős szolgáltatások területén működik.

Régiós bontás szerint a budapesti és Pest megyei, valamint az északkelet-magyarországi társaságok voltak a legaktívabbak.

A hitel felhasználható készletek beszerzésére, a működési költség fedezésére, bér- és járulékfizetésre, valamint a rezsiköltségek finanszírozására is
Fotó: Bach Máté (BPM)

A friss konstrukció az MFB Pontok országos hálózatának egységeinél érhető el. Emellett az OTP Bank honlapján pár kérdés megválaszolásával bárki megnézheti kényelmesen, akár az otthonából, hogy cége jogosult-e a konstrukcióra.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.