időjárás 4°C Virág 2022. november 26.
logo

Ne csak második otthon, hanem lakhely legyen a Balaton

Gulyás J. Attila
2021.03.14. 16:05
Ne csak második otthon, hanem lakhely legyen a Balaton

– Péntek délután már az M7-es autópálya forgalma is azt mutatta, hogy sokan töltik a hosszú hétvégét a Balatonnál, de vannak olyan családok is, amelyek a távmunka vagy a home office lehetőségét kihasználva meg is hosszabbítják a fűthető nyaralóban tartózkodást.

Nem kell aggódni amiatt, hogy a szokottnál nagyobb forgalmat nem bírják el a kis élelmiszerboltok. Ha szívesen akarjuk látni tavasszal is a nálunk nyaralót, akkor gyorsan reagáljon az üzlettulajdonos, és rendeljen több árut a megnövekedett vevői igények kielégítésére

– mondta lapunknak Hoffmann Henrik, a Balaton Turizmusszövetség (BTSZ) elnöke, aki szerint az ingatlanadót fizető nyaralótulajdonost ugyanazok a jogok illetik meg, mint a helyben lakót.

Van élet a Balatonnál a korlátozások idején is
Fotó: Havran Zoltán

– Mi azt szeretnénk, hogy a Balaton ne csak második otthon, hanem lakhely is legyen. Nehéz megállítani a térség népességének elöregedését, ezért, hogy virágzó vidékké váljon, kívánatos lenne több tízezer ember odatelepülése. Hogy élet töltse be a magyar tenger környékét

– fogalmazott a turisztikai szakember. Hoffmann Henrik hozzátette: tud róla, hogy sokan bővítik vagy bővítenék, téliesítenék a nyári lakhelyüket, hogy Budapestről vagy más városból végleg a Balatonhoz költözzenek.

A szakember kifejtette, hogy a koronavírus-járvány megfékezését célzó és gyors tempóban zajló oltás reményt ad a májusi vagy júniusi üdülési szezonkezdéshez. – Most versenyt futunk az idővel, de mivel tudjuk, hogy van elég oltóanyag, biztos vagyok benne, hogy nem fognak meghiúsulni a térség turisztikai egyesületeinek a tervei – fogalmazott a BTSZ elnöke.

Fegyelmezett nyaralók

A kora tavaszi vendégek fegyelmezettek, betartják a járvány elleni védekezést szolgáló kormányrendeleteket és a helyi önkormányzati előírásokat, legfőképpen a maszk viselését és az utcán történő étkezés, italfogyasztás tilalmát – jelezte a Magyar Nemzetnek Böröcz István, a balatonfüredi turisztikai egyesület elnöke, de hasonlóképpen beszélt lapunknak Kenéz István balatonlellei polgármester is. A Hírbalaton.hu beszámolója szerint Szigligeten, Révfülöpön, Tihanyban és Balatonfűzfőn is betartják a védekezési rendelkezéseket a hosszú hétvégére visszatérő nyaralótulajdonosok.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.