Eurizon néven folytatja a CIB Alapkezelő

A társaság robusztus gazdasági növekedést vár a következő időszakban, amely az inflációt és a kötvénypiaci hozamokat is felsrófolja majd.

Horváth Éva
2021. 04. 30. 10:43
Investors sit in front of a board showing stock information at a brokerage house on the first day of trade in China since the Lunar New Year, in Hangzhou
A Shanghai Composite a hét elején ötéves csúcsot döntött meg Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A növekvő átoltottság és a fokozatos nyitás kedvező hatással lesz a feltörekvő országok és Európa részvénypiacaira, ám az erősödő inflációs nyomással továbbra is számolni kell – állapította meg tegnapi online sajtótájékoztatóján az Eurizon Asset Management Hungary Zrt. A társaság, amely az Intesa Sanpaolo Group divíziója, három hete vette fel anyavállalata nevét, március végén még CIB Alapkezelőként 484 milliárd forintnyi vagyont kezelt befektetési alapjaiban – közölte Komm Tibor, az Eurizon Asset Management Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója. A társaság új néven is őrzi negyedik helyét a piacon, az általa kezelt vagyon 2,1 százalékkal, mintegy tízmilliárd forinttal növekedett 2021 első negyedévében.

A dollár nem gyengült olyan mértékben, mint amenniyre a befektetési szakemberek az év legelején számítottak
Fotó: Reuters

Hajdu Egon befektetési igazgató az eddigi folyamatokról és jövőbeni kilátásokról szólva elmondta: zömében bejöttek az első negyedévi előrejelzéseik, és azokon a következő időszakban sem kívánnak változtatni. Ma is úgy tartják, hogy robusztus gazdasági növekedés következik, amely az inflációt és a kötvénypiaci hozamokat is felsrófolja majd. Emellett továbbra is támogató fiskális, illetve monetáris politikával számolnak.

Az első negyedévet – az Eurizon Hungary év eleji várakozásainak megfelelően – világszerte a részvényárfolyamok, a nyersanyagárak és a kötvényhozamok emelkedése jellemezte. Az időszak legnagyobb vesztese az arany volt, a dollár azonban eddig nem gyengült olyan mértékben, ahogyan arra számítottak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.