Szigorította a komputazás előírásait a Bahart

A másfél méteres távolság betartása a kikötői pénztáraknál és a kompok fedélzetén is ajánlott.

2021. 04. 09. 14:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mától új menetrend szerint közlekedik a Szántód és Tihany közötti kompjárat, és ezzel együtt – figyelembe véve a járványhelyzettel kapcsolatos legutóbbi kormányzati intézkedéseket – a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) szigorította a komputazásra vonatkozó előírásokat.

A balatoni hajókon és kompokon is ajánlatos a másfél méteres védőtávolság betartása
Fotó: Éberling András

A hatévesnél fiatalabbak kivételével nemcsak a kikötőben és komp zárt tereiben, hanem a vízi jármű fedélzetén is kötelező a szájmaszk viselése. Ugyanakkor a hajózási társaság azt kéri az utasoktól, hogy a mindössze nyolcperces vízi út során ne szálljanak ki a gépkocsijukból. „Azt az utast, aki a komp fedélzetén nem az előírásoknak megfelelően viseli a maszkját, a hajó személyzete felszólítja. Ha a felszólításnak nem tesz eleget, akkor a Bahart az érintettet a hatályos díjszabásban szereplő pótdíj megfizetésére kötelezheti, valamint az utazásból kizárhatja” áll a hajózási cég közleményében. A másfél méteres távolság betartása a kikötői pénztáraknál és a kompok fedélzetén is ajánlott, kivéve az egy háztartásba tartozókat, és javasolt készpénz helyett bankkártyával fizetni. A péntektől érvényes komp- és a húsvétkor elkezdődött hajózási szezonban közlekedő hétvégi hajójáratok menetrendjéről a Bahart honlapján tájékozódhatunk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.