Szijjártó: Megdőlt a beruházási rekord

A kormány eddig 1434 vállalatot támogatott, amelyek így 1700 milliárd forintnyi fejlesztést hajtottak végre és 270 ezer munkahelyet meg tudtak tartani.

MTI
2021. 04. 30. 9:55
SZIJJÁRTÓ Péter
Szijjártó Péter Fotó: Borsos Mátyás Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ma többen dolgoznak Magyarországon, mint két évvel ezelőtt tavasszal; a kormány egy évtizede azon dolgozik, hogy munkát adjon a magyar embereknek, mert ha munka van, minden van – nyilatkozta az Észak-Magyarország című napilap pénteki számában Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter gazdaságról, a vakcinabeszerzésekről és a belpolitikai helyzetről is beszélt az interjúban. Úgy fogalmazott: a kormány, egy robusztus beruházásösztönző program keretében, eddig 1434 vállalat beruházását támogatta, aminek köszönhetően 1700 milliárd forintnyi fejlesztés jött létre és ezáltal 270 ezer munkahelyet meg tudtak védeni.

A miniszter azt is hangsúlyozta, hogy a világgazdaság tavalyi „szenvedése” ellenére megdőlt a beruházási rekord.

Annak dacára pedig, hogy a globális kereskedelem kilenc százalékkal esett vissza, a magyar export 100 milliárd euró fölé bővült és a GDP-arányos kivitel globálisan a 11. helyen állt.

– A világon 114 millióan állás nélkül maradtak, Magyarországon viszont többen dolgoznak, mint két évvel ezelőtt – mondta.

Továbbá a tárcavezető az interjúban arra is rámutatott, hogy a visegrádi négyek partnersége nélkül ma már betelepítési kvóták lennének, a külső határok védelme pedig nem nyert volna polgárjogot. Ugyanakkor folyamatosak a visegrádi csoport megbontására irányuló törekvések, Brüsszel részéről is. Ám ezek sikertelenek, és azok is maradnak, ha a négy ország továbbra is elsődlegesen saját nemzeti érdekeit tartja szem előtt, és összefognak – fűzte hozzá.

Szijjártó Péter szerint a V4-ek partnersége nélkül ma már betelepítési kvóták lennének, a külső határok védelme pedig nem nyert volna polgárjogot Fotó: MTI/Borsos Mátyás

 

Szijjártó Péter kitért arra is, hogy Közép-Európa mindig is a nagyhatalmi vetélkedések középpontjában volt, a rendszerváltás óta rendszeresen voltak befolyásolási kísérletek, végül pedig mindig kiderült mely országok, mely politikai csoportok vagy civilnek álcázott politikai szervezetek állnak ezek mögött. Mint mondta,

jövőre számos külföldi erő meg fog mozdulni, hogy elősegítse a baloldal győzelmét, „ezt úgy lehet megakadályozni, ha az emberek szavazatukkal nyomatékot adnak azon véleményüknek, hogy nem kérnek a külföldi beavatkozásokból, az oltásellenesekből, a migránspártiakból, és a nemzeti érdekeket védő Orbán-kormányra voksolnak!”

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.