A korábbinál többen igényelhetnek kamatmentes gyorskölcsönt

Már azok is felvehetik a kamatmentes hitelt, akiknek a tavalyi árbevétele legalább harminc százalékkal visszaesett.

Magyar Nemzet
2021. 05. 25. 14:35
null
Az erdőgazdálkodók is igényelhetik a kamatmentes újraindítási gyorskölcsönt Fotó: Komka Péter Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Változtak a közelmúltban a kamatmentes újraindítási gyorskölcsön hitelprogram igénybevételének feltételei. A meghatározott tevékenységeket végző vállalkozások mellett már

azok is felvehetik a hitelt, akiknek a 2020. évi árbevétele legalább harminc százalékkal alacsonyabb volt, mint a 2019. évi, de a tavalyi árbevételük nem haladta meg a százmillió forintot.

További feltétel, hogy a 2020-ra vonatkozó tárgyévi éves átlagos állományi létszámuk nem volt nagyobb 25 főnél, valamint rendelkeznek a tavalyi évre teljes, lezárt beszámolóval.

A program módosításának köszönhetően így már azok a vállalkozások is igényelhetik a hitelt, amelyek árbevételére jelentős hatással volt a koronavírus-járvány, de tevékenységüket nem fedik le a programban meghatározott TEÁOR-kódok

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – tagjai megkeresésére – már korábban kezdeményezte, hogy a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került vendéglátóipari beszállítók, élelmiszer-nagykereskedők, illetve az erdőgazdálkodók is felvehessék a kamatmentes újraindítási gyorskölcsönt.

Az erdőgazdálkodók is igényelhetik a kamatmentes újraindítási gyorskölcsönt
Fotó: Komka Péter / MTI

A hitelprogram kedvezményezetti körének kibővítésével így számukra is lehetőség nyílt az igénylésre, amennyiben megfelelnek az elvárt feltételeknek – hangsúlyozta közleményében a kamara.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.