Szeptembertől várja újra a látogatókat a Hungexpo

Szép második fél évet lehet csinálni, de az első hat hónap kiesett bevételeit nem lehet behozni – mondta Ganczer Gábor Hungexpo-vezér az újraindulásról. A budapesti kongresszusi és kiállítási központ szeptembertől fogadja ismét a látogatókat, többek között olyan nagyszabású rendezvényekkel, mint a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus vagy a Vadászati és Természeti Világkiállítás.

Pintér
2021. 05. 24. 10:30
null
Egy korábbi Construma kiállítás. Nehéz lesz behozni az első fél év kiesését Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Hungexpo gőzerővel készül a nyitásra, szeptembertől ismét fogadja a kiállítókat, látogatókat a budapesti kongresszusi és kiállítási központban – nyilatkozta Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója a távirati irodának. Mint mondta, kifejlesztettek egy olyan applikációt, amellyel érintésmentessé teszik a belépést. A beengedő kapuknál egyszerre lehet fertőtleníteni és lázat mérni, a pavilonokban pedig olyan takarítási protokollokat vezettek be, amelyeknek része a vírusmentesítés. – A rendezvényszakma nagyon várta már az üzleti rendezvényekre vonatkozó részletes szabályozást, ami nélkül nem volt tervezhető az újraindulás. A napokban megjelent feltételek ismeretében kezdődhet meg a rendezvények tervezése, előkészítése – jegyezte meg Ganczer Gábor.

A vezérigazgató megjegyezte, hogy a cégek kiállítóként, látogatóként egyaránt nagyon várják, hogy legyenek jól szabályozott rendezvények. Ezt jelzi, hogy

a második fél évben szinte már nincs üres hely a rendezvénynaptárban.

Ősszel megrendezik a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust, a Vadászati és Természeti Világkiállítást, továbbá több saját szervezésű kiállításukat.

Egy korábbi Construma kiállítás. Nehéz lesz behozni az első fél év kiesését
Fotó: Havran Zoltán

A Hungexpo vezérigazgatója úgy látja, az üzleti rendezvények újraindulása jelentős bevételt hozhat a rendezvényszervező szakma talpon maradt szereplőinek, a Hungexpo ezt a gazdasági évet „erős pozitív nullszaldóval” zárhatja. Becslése szerint 2021-ben a társaság a 2019. évi 8,3 milliárd forint árbevétel mintegy felét tudja elérni a tavalyi 2,7 milliárd forint után.

– Szép második fél évet lehet csinálni, de az első hat hónap kiesett bevételeit nem lehet behozni

– fogalmazott a vezérigazgató.

Ganczer Gábor azt mondta, a Hungexpón jellemzően az év első felében van több rendezvény, a cég a saját szervezésű kiállításainak a kilencven százalékát az első fél évben szokta megtartani. Az év második felében inkább a nemzetközi rendezvények jellemzők, és azok a belföldi események, amelyeknek helyszínt, szolgáltatást ad a Hungexpo. A vezérigazgató szerint az online térben tartott rendezvények nem hoztak gazdasági hasznot, azok arra voltak jók, hogy kapcsolattartási lehetőséget biztosítsanak az adott szakmának.

A Hungexpo vezérigazgatója, aki a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége elnöke is, felhívta a figyelmet: felmérésük szerint a százezer munkavállalót foglalkoztató

rendezvényszervező szakmában harminc százalékra tehető az elbocsátott, vagy a pályát maguktól elhagyó dolgozók aránya,

és nehéz lesz most szakképzett, jó munkaerőt találni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.