időjárás 3°C Antal, Antónia 2022. January 17.
logo

Ütemezett nyitás a fővárosi fürdőkben

Gulyás J. Attila
2021.05.01. 15:15

Sorra nyitnak a hazai termál-. élmény- és gyógyfürdők, ám a legtöbb helyen elsőként még nem lehet igénybe venni minden szolgáltatást. A legnépszerűbb fővárosi fürdőket már ma megnyitották, de van, amelyik csak pünkösdtől várja a vendégeket. A Balaton régió legnagyobb gyerekbarát fürdője, a zalakarosi május 8-án nyit.

Kinyitott ma reggel a Széchenyi, a Gellért, a Rudas, a Lukács, a Pascal és a Csillaghegyi Árpád forrásfürdő, pünkösdi nyitásra készül a Palatinus, a pesterzsébeti fürdő, június elejétől pedig a Dandár fürdő, valamint a Római strand és Pünkösdfürdő is fogad vendégeket tájékoztatta lapunkat a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. (BGYH Zrt.) Fontos, hogy csak olyan 18 éven felüli személy látogathatja a fürdőket, aki rendelkezik védettségi igazolvánnyal. A 18 éven aluliaknak és a gyógyászati szakrendelésre beutalóval érkezőknek nem szükséges a védettségi igazolvány, de az igazolvány nélküli fiatalkorúak csak védett felnőtt személy felügyeletével léphetnek be a fürdőkbe. A Nemzeti Népegészségügyi Központ előírása szerint a medencék vizét fertőtlenítik, kétóránként ellenőrzik, a forgalmasabb látogatótereken kézfertőtlenítő pontokat jelöltek ki. Medencébe lépés előtt a zuhanyozás, a fürdő egész területén a papucshasználat kötelező, előírás továbbá a pénztáraknál és a büféknél a védőtávolság betartása, továbbá a maszk használata. A csoportos oltásoknak köszönhetően a fürdődolgozók több, mint háromnegyede már védettáll a BGYH Zrt. közleményében. A sorban állás elkerülése érdekében ajánlott a fürdők új és korszerű online felületén történő belépővásárlás. Aki ez utóbbit választja, tízszázalékos jegyárkedvezményt kap.

A 18 éven felüliek csak védettségi igazolvánnyal látogathatják a fürdőket

Május 7-én nyitja meg kapuit a Balaton régió legnagyobb gyerekbarát családi fürdője – jelezte közleményében Podlovics Péter, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója. A jövő szombattól már megmártózhatunk a beltéri élményfürdőben, a gyermekvilág-medencékben, kinyitják a gyerek és a felnőtt szaunákat, és azokat is várják, akik az elmúlt fél év során nem tudták hol gyógyítgatni fájós végtagjaikat, derekukat. A koronavírussal szembeni védekezés érdekében a fürdő egy egységes protokollt fogalmazott meg a Zalakarosi Turisztikai Egyesülettel és a szolgáltatókkal, így a közös magatartási kódex kellő védelmet nyújt a fürdőn kívül tartózkodóknak is. Május 7. és 20. között a felnőttek és a gyerekek kedvezményes napijeggyel látogathatják a térség egyik legfrekventáltabb üdülőhelyének büszkeségét. Ma reggel óta a hévízi Tófürdő is fogadja azokat a vendégeket, akiknek van védettségi igazolványuk, a siófoki Galérius fürdő nyitásának időpontja a tetőszerkezetnél jelentkezett műszaki problémák miatt egyelőre kérdéses.