A borászok a Pezsegj szabadon! kampánnyal ünneplik az újranyitást

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa kampányának célja a pezsgőfogyasztás népszerűsítése. A koronavírus-járvány utáni újranyitás kiváló alkalom nemcsak a pezsgőbontásra, hanem a szabadság élményének közös megélésére is. A borászok ezzel a kampánnyal ünneplik az ország nyitását, amit a kormány sikeres vakcinabeszerzése és az eredményes oltási program tett lehetővé – írja a Híradó.hu.

Forrás: hirado.hu2021. 06. 05. 10:02
null
Villány, 2019. október 5. Magyarország egyik legfejlettebb bortermõ vidéke. 2100 hektáron termesztik a szõlõt. Ez hazánk legmelegebb, legnaposabb borvidéke, hosszú száraz nyarakkal és tenyészidõvel. MTVA/Bizományosi: Farkas Melinda *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Farkas Melinda Forrás: MTVA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyitás és a gazdaság újraindítása a pincészetek számára a fogyasztókkal való személyes találkozás lehetőségét is jelenti. A járványhelyzet az úgynevezett HoReCa (szállodák, éttermek, kávézók) szektor leállása és a rendezvények elmaradása miatt jelentős hatással volt a borászatokra, ám az új értékesítési lehetőségek révén az ágazat összességében sikeresen átvészelte a lezárást – derült ki az M1 Magyar gazda című műsorának adásából.

A pezsgőértékesítésben az év vége mellett a nyár a legfontosabb szezon, így a májusi nyitás az ágazat szempontjából különösen jókor jött.

A Pezsegj szabadon! kampány 26 hazai pincészet részvételével a tudatos és mértékletes pezsgőfogyasztást népszerűsíti. A kezdeményezés egyik ötletgazdája hazánk első, pezsgőt készítő családi pincészete.

„Büszkén mondhatjuk, hogy több pezsgőkészítőt mi indítottunk el ezen az úton. Több borászatnak készítünk pezsgőt, hogy el tudjanak indulni, hogy aztán saját lábra álljanak” – mondta Garamvári Zsuzsanna, a Garamvári Szőlőbirtok ügyvezetője.

Egyre több magyar borászat készít hagyományos eljárással, palackban hosszan érlelt, prémium minőségű pezsgőket, amelyek nagyon kedveltek a fogyasztók körében. Az elmúlt néhány évben az ital és a fogyasztói trendek is sokat változtak.

A Pezsegj szabadon! kampány arra ösztönzi a fogyasztókat, hogy a pezsgőzést fotókon is örökítsék meg és töltsék fel a kampány honlapjára. A képek felkerülnek egy interaktív Magyarország-térképre, a beküldők pedig megnyerhetik a részt vevő pincészetek ajándékait.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják.

Borítókép: Villány, Magyarország egyik legfejlettebb bortermő vidéke MTVA/Bizományosi: Farkas Melinda

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.