Kis bökkenővel indult újra a fenyvesi óriáscsúszda

A Balaton legnagyobb csúszdája 18 év kihagyás után megújult, egyelőre mégsem vehetik igénybe a strandolók.

2021. 06. 25. 20:51
null
A csúszda csaknem két évtizednyi kényszerpihenő után várja a strandolókat Forrás: MN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy szivattyúcső átszakadása miatt – eltérően az üzemeltető lapunknak adott korábbi jelzésétől – pénteken délelőtt még nem vehették igénybe a fürdőzők a balatonfenyvesi nagystrandon álló, egy hete átadott óriáscsúszdát. A Balaton mind ez ideig legnagyobb, vízbe nyúló strandjátékának üzemeltetését műszaki problémák miatt 18 éve a települési önkormányzat megszüntette, ám miután pályázati forrásból arra lehetőség nyílt, a fenyvesiek büszkeségét több mint százmillió forintos költséggel újraélesztették, és a múlt csütörtökön ünnepélyes keretek között átadták.

A csúszda csaknem két évtizednyi kényszerpihenő után újult meg, de még várat magára az újraindulás

A 11 méter magas létesítmény egyik csúszdaága 120 méter hosszú, és 11 százalékos lejtésű, a másik ágának hossza negyven méter, és harmincszázalékos a lejtése. A csúszda használata 12, illetve 14 éves korhoz kötött, és júniusban háromszáz forintba kerül majd egy lecsúszás. – Amint, remélhetőleg hamarosan, beindulunk, rögvest értesítjük önöket is – mondta munkatársunknak Dékány István, a csúszda üzemeltetője.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.