időjárás 6°C Beáta , Izolda 2023. március 22.
logo

Kis bökkenővel indult újra a fenyvesi óriáscsúszda

Gulyás J. Attila
2021.06.25. 20:51
Kis bökkenővel indult újra a fenyvesi óriáscsúszda

Egy szivattyúcső átszakadása miatt – eltérően az üzemeltető lapunknak adott korábbi jelzésétől – pénteken délelőtt még nem vehették igénybe a fürdőzők a balatonfenyvesi nagystrandon álló, egy hete átadott óriáscsúszdát. A Balaton mind ez ideig legnagyobb, vízbe nyúló strandjátékának üzemeltetését műszaki problémák miatt 18 éve a települési önkormányzat megszüntette, ám miután pályázati forrásból arra lehetőség nyílt, a fenyvesiek büszkeségét több mint százmillió forintos költséggel újraélesztették, és a múlt csütörtökön ünnepélyes keretek között átadták.

A csúszda csaknem két évtizednyi kényszerpihenő után újult meg, de még várat magára az újraindulás

A 11 méter magas létesítmény egyik csúszdaága 120 méter hosszú, és 11 százalékos lejtésű, a másik ágának hossza negyven méter, és harmincszázalékos a lejtése. A csúszda használata 12, illetve 14 éves korhoz kötött, és júniusban háromszáz forintba kerül majd egy lecsúszás. – Amint, remélhetőleg hamarosan, beindulunk, rögvest értesítjük önöket is – mondta munkatársunknak Dékány István, a csúszda üzemeltetője.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.