Siófok a leglátogatottabb a főszezonban

Siófok, Crikvenica, Karlovy Vary, Mamaia a közép-európai régió legkedveltebb üdülői az idei nyáron a Szállás.hu felmérése szerint. 

Magyar Nemzet
2021. 07. 30. 13:03
null
Csak a rutinos sportolók képesek a viharos szélben szörfözni Forrás: Krausz Andrea/likebalaton.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországon Siófok, Horvátországban Crikvenica a befutó az utazók körében, míg Csehországban Karlovy Vary, Romániában pedig a Fekete-tenger partján fekvő Mamaia lett a legvonzóbb a foglalások alapján – derült ki a Szállás.hu legfrissebb kutatásából, amelyet pénteken közöltek.

Ebben az áll, hogy Magyarországon országos viszonylatban

Siófok, Hajdúszoboszló, Balatonfüred, Eger, Budapest, Hévíz, Gyula, Szeged, Zalakaros és Pécs vonzza a legtöbb vendéget a főszezonban.

A Balaton térségében Siófok, Balatonfüred, Hévíz, Keszthely és Balatonlelle a legnépszerűbbek.

Idén is Siófokot keresik fel a legtöbben a főszezonban Fotó: Havran Zoltán

Nem marad le a népszerűségi listáról Horvátország sem, ahol a tengerpart ékkövei, Crikvenica, Vir, Medulin, Zadar és Pula a legfelkapottabb települések. Csehországban a gyógy- és fürdővárosok a befutók: Karlovy Vary, Frantiskovy Lázne, Mariánské Lázne szerezték a legtöbb foglalást – jelezték.

A portál a statisztikái alapján megállapította, hogy az adriai nyaralások hosszabbak, mint a balatoniak: előbbi átlaga öt-hat éjszaka, utóbbié három-négy éjszaka.

Az árakat nézve a Balatonon Horvátországhoz képest egy apartman egy éjszakára egy személynek átlagosan 1,5 százalékkal drágább. Azonban az adatok szerint a háromcsillagos hotelek 16 százalékkal, míg a négycsillagos hotelek 24 százalékkal olcsóbbak itthon, mint Horvátországban.

A Balatonnál olcsóbbak a három- és négycsillagos szállodai szobák, mint a horvát tengerparton (Fiume, Kikötőváros, Horvátország)
Fotó: Csapó Balázs / Kisalföld

A balatoni apartmanok átlagára 7823 forint személyenként és éjszakánként, a horvát átlagár 7710 forint. A háromcsillagos balatoni hotel átlagára félpanzióval 17 195, a 4 csillagos 19 628 forint, míg ugyanez Horvátországban 20 439 forint, és 25 940 forint.

Karlovy Varyban egy apartmant már átlagosan éjszakánként és személyenként 8884 forint körül, négycsillagos hotelszobát pedig személyenként és éjszakánként 19 010 forintért lehet foglalni. Romániában a Fekete-tenger partján lévő Mamaia, továbbá Brassó és a szintén tengerparti Eforie Nord a legnépszerűbbek, ezeken a helyeken átlagosan éjszakánként 4000 forintot és 9700 forintot kell fizetni egy főnek egy csillag nélküli, illetve háromcsillagos apartmanért – írja a Szállás.hu.

Külföldön a tengerpartokat keresik a legtöbben a nyári pihenés idején
Fotó: Pixabay

Lengyelországban Gdansk, Krakkó és Varsó a legkeresettebb úti célok a nyáron. Ezeken a településeken átlagosan 6200–10 000 forintba kerül egy éjszaka fejenként.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.