Balatonboglár: milliárdok szabadstrandfejlesztésekre

A dél-balatoni város három év alatt csaknem 2,9 milliárd forintot fordított, illetve fordít fürdői fejlesztésére.

2021. 07. 10. 15:50
null
Buborék élményfürdő a boglári Platán-strandon Forrás: Balatonboglári Önkormányzat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legtöbben a Balaton-átúszás célállomásaként ismerik az 5600 lakosú dél-balatoni kisvárost, az idősebbeknek az egykori Boglári ÁG-ból kikerült borok, pezsgők jutnak eszébe a város nevét hallva, a bulizó tinédzserek az augusztus 20-hoz kötődő háromnapos boglári szüreti fesztivál ingyenesen látogatható koncertjeit emlegetik gyakran, a kisgyerekkel nyaraló családok pedig leginkább a Platán strandon álló Buborék élményfürdő miatt látogatnak el az üdülőhelyre. Sokak szerint a város jelképévé nemesedett várhegyi gömbkilátó miatt is érdemes Boglárra látogatni. Az utóbbi években a strandfejlesztő szomszédok és az északi parti települések is megirigyelték Mészáros Miklós polgármester tevékenységét: Balatonboglár három év alatt ugyanis csaknem 2,9 milliárd forintot fordított, illetve fordít fürdői fejlesztésére.

A Buborék élményfürdő a boglári Platán strandon Forrás: Balatonboglári önkormányzat

A városkának nincs fizetős fürdője, a 9,5 hektáros, hatszáz méter hosszú, ikonikus Platán strand mellett a Bólya közi, a Kodály, a Jankovich-telepi, a Fiumei és a Sziget strand is ingyenesen látogatható.

– Két éve 760 millió forint támogatást kaptunk csaknem kizárólag strandkorszerűsítésre, ehhez 45 milliót adtunk az önkormányzat költségvetéséből, így 2019-ben több mint 800 millió forintból újultak meg az ingyenes, egyre komfortosabb, szép környezetben található fürdőink. A múlt évben támogatásból és saját erőből csaknem egymilliárd forint jutott, idén további egymilliárdot fordítunk fejlesztésre. Ebbe bele kell érteni büszkeségünk, a gömbkilátó díszkivilágítását és az ottani piknikliget fejlesztését. Legjelentősebb összegként pedig a Platán strandi Buborék élménystrand szolgáltatásainak bővítését, a legkisebbek igényeihez történő korszerűsítését tartomsorolta lapunknak a fürdőfejlesztés részleteit a polgármester.A nyári hónapokban megsokszorozódik a város lakóinak száma, ami pedig a Boglárhoz kötődő turisztikai jellegű, kulturális és sportrendezvények sokszínűségét és látogatóinak számát illeti, azt ajánlom, látogassanak el hozzánk július 31-én a Platán strandra, a Lidl Balaton-átúszás célállomásárajavasolja Balatonboglár polgármestere.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.