Magyarország újabb nemzetközi esemény házigazdája lesz: 2022 márciusában otthont adunk a Bocuse d’Or európai döntőjének. A zsűri tagjai Budapesten választják ki azokat a séfeket, akik csapatukkal részt vehetnek a 2023-as lyoni világdöntőn – közölte pénteken a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).
Ez azt jelenti, hogy
Európa legkiválóbb séfjei 2016 után ismét hazánkban találkoznak,
amely eseményen húsz ország képviselője versenyez egymással, hogy kvalifikálják magukat a világdöntőbe. A budapesti európai döntő során a nagyközönség ismét megismerheti a hazai alapanyagokat, ami az MTÜ szerint páratlan lehetőség arra, hogy megerősítsük pozíciónkat a világ kulináris térképén.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán
A Bocuse d’Or, Európa legrangosabb főzőversenyeként, az egyik legnagyobb turisztikai reklámot is jelenti Magyarországnak. Olyan élményekkel gazdagítja az ide látogatókat, amelyekért a jövőben visszatérnek majd.
A rendezvény egy újabb segítség a bajba került budapesti turizmus újraindításában.
Az elmúlt évtizedben a magyar gasztronómiai élet jelentős fejlődésen ment keresztül, nemzetközi szinten is kiemelkedő eredményeket hozott – állapította meg az ügynökség, megjegyezve, hogy minden esély megvan rá, hogy Széll Tamás győzelme után a hazai versenyen újabb magyar mutatkozzon be az európai mezőnyben.