Népszerűbb volt a dízel a benzinkutakon

A forgalom bővülése annak fényében érdekes, hogy 2020-ban a járvány hatására több mint hét százalékkal bezuhant az értékesítés.

2021. 07. 14. 13:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Átlagosan 4,2 százalékkal több üzemanyag fogyott Magyarországon az idei első félévben az előző év azonos időszakához képest – derül ki a Magyar Ásványolaj Szövetség szerdán közzétett adataiból. A két év első hat havi üzemanyagforgalmának összehasonlitásából kiolvasható, hogy a szövetség tagvállalatainál

  • 658 millió liter benzint tankoltunk, ami 1,7 százalékos növekedés,
  • illetve 1,116 milliárd liter gázolajat, ami pedig 5,8 százalékos emelkedést jelent.
  • Összesen tehát 1,774 milliárd liter üzemanyagot vásároltak az autósok ez idő alatt. A forgalom mérsékelt bővülése annak fényében érdekes, hogy 2020-ban a járvány hatására bezuhant az értékesítés, tavaly év végén, éves alapon összesen 7,8 százalékos csökkenést regisztráltak.

    Az üzemanyagok ára is jócskán mérséklődött, majd pedig nagy lendületet vett, és a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint júniusban éves alapon már 24,2 százalékkal voltak drágábbak, mint egy évvel korábban. Ez annyit jelent egyúttal, hogy közelednek az árak a mindenkori csúcsokhoz.

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.