Szerb energetikai céggel társult az MVM

Közösen valósítanak meg Szerbiában és a nyugat-balkáni régióban energetikai projekteket, erősítik a határokon átívelő együttműködést.

Magyar Nemzet
2021. 07. 19. 16:39
null
Kulcsfontosságú a villamos energia ellátásbiztonsága Fotó: Havran Zoltán Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MVM-csoport és a szerb Maneks-csoport a jövőben közösen valósít meg energetikai projekteket Szerbiában és a nyugat-balkáni régióban, valamint tovább erősíti a magyar–szerb határokon átívelő energetikai együttműködést – közölte lapunkkal a magyar társaság. Az erről szóló megállapodást július 15-én írták alá. A Maneks az Energotehnika Južna Bačka és Elektromontaza Kraljevo társaságok révén Szerbia egyik vezető energetikai kivitelező vállalata, több évtizedes energiapiaci tapasztalattal és kiváló referenciával.

Új energetikai projektek a láthatáron
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az MVM regionális növekedési stratégiájának megfelelően tovább kívánja erősíteni jelenlétét Szerbiában és a balkáni régióban, amelyhez a Maneks-csoporttal létrejövő együttműködés kiváló alapot biztosít. A megállapodás révén nemcsak az MVM-csoport bővítheti tevékenységét Szerbia irányába, hanem a Maneks is beléphet a magyar piacra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.