időjárás 25°C Emese, Sarolta 2022. július 5.
logo

Hatalmas balesetet szenvedett a magyar csapat a német autópályán + videó

Hirdetés

A szellemi tulajdon védelme a vállalkozások szempontjából is fontos

2021.08.27. 16:58 2021.08.30. 09:56
A szellemi tulajdon védelme a vállalkozások szempontjából is fontos

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának (SZTNH) és a Világgazdaság közös üzleti konferenciájára szeptember 9-én kerül sor.

A nemzetközi trendek azt mutatják, hogy a szellemi tulajdon szakszerű védelme révén felvirágozhat a gazdaság, és hazánk esetében biztató jel, hogy a koronavírus miatti világjárvány ellenére a nemzeti úton benyújtott szabadalmi bejelentések száma 2020-ban mindegyik oltalmi formánál növekedtek, és az idei adatok is előremutatóak.

A cél a magas hozzáadott értéket előállítani képes vállalkozások fejlesztése, az innováció, az alkotó tevékenység ösztönzése. Ugyanakkor a  szellemi tulajdon védelme teremti meg az egyensúlyt az innovatív megoldások és a kreatív alkotók érdeke, valamint a szélesebb közérdek között abból a célból, hogy elősegítse egy olyan környezet kialakulását, amely a kreativitás és az innováció virágzására épül. A Világgazdaság és az SZTNH közös konferenciáján — 2021. szeptember 9-én, a budapesti Danubius Hotel Heliában — a legapróbb részletekig kaphatunk majd információt, felvilágosítást a szellemi tulajdon védelmével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról. Tudniillik a szakmát meghatározó előadók tartanak majd előadásokat, valamint  megosztják velünk a tapasztalataikat. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter (ITM) előadásában azt részletezi majd, hogy a vállalkozások szempontjából is fontos a szellemi tulajdon védelme, míg Pomázi Gyula, az SZTNH elnöke azt mutatja be prezentációjában, hogy csak erős szellemi tulajdon védelemmel lehetünk erős, innovatív ország. 

A konferencián szó lesz a szellemi tulajdon átengedésének szabályairól, valamint arról is, hogy mi a helyzet az egységes hatályú európai szabadalmakkal. Továbbá egy világhírű magyar sikersztorival is megismerkedhetnek az érdeklődők. 

A részletes program IDE kattintva érhető el.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.