Fonyód és Badacsony között is lesz Balaton-átevezés

Újabb izgalmas kihívás vár a versenyt és a Balatont kedvelőkre.

2021. 08. 11. 19:43
null
Badacsony, Balaton, szőlő, mezőgazdaság, szüret, szőlészet, bor, Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igazi vízishow vár augusztus 28-án azokra a vízisportkedvelőkre, akik lemaradtak a július 10-én tartott Red Bull Zamárdi–Tihany–Zamárdi Balaton-átevezésről. Bizonyára lesznek olyan fanatikusok is, akik Zamárdi után újra vízre szállnak, és vállalják az oda-vissza kilenc kilométeres Fonyód–Badacsony–Fonyód táv leküzdését. A fonyódi kutyás strand az utóbbi években már szűknek bizonyult az átevezés starthelyéhez, ezért azt a Magyar Kajak-Kenu Szövetség áthelyezte Zamárdi háromezer méter hosszú szabadstrandjára, és Tihanyig nyolc kilométer hosszú pályát jelölt ki a versenyzők számára. Fonyód azonban nem hagyta annyiban a dolgot, nem akart megválni a sikeres sporteseménytől, és mivel az átevezéssel is erősíteni kívánja az északi szomszéd Badacsonnyal kialakult barátságát, úgy döntött: nem hagyja veszni a népszerű szabadidősport-rendezvényt.

 

Az átevezés rendezőbizottsága maximum ötszáz főben határozta meg a résztvevők számát, a sporteseményre a [email protected] címen vagy a Fonyód.hu honlapon augusztus 26-án 12 óráig lehet regisztrálni és nevezni. A helyszínen nincs lehetőség nevezésre – áll a sportesemény versenyszabályzatában. Az átevezésen csak emberi erővel hajtott vízisporteszközzel, csónakkal, evezős hajóval, kajakkal, kenuval, tíz- vagy húszfős sárkányhajóval és SUP-pal mérettethetik meg magukat a versenyzők. Kisállatot a hajóban és az állódeszkán evezők sem vihetnek magukkal. Az evezős pálya mentén 500-1000 méterenként vitorláshajók vigyázzák, és – ha kell – segítik a versenyzőket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.