Korommentes buszokat vesz a Volánbusz

Korszerű, kis károsanyag kibocsátású CNG, azaz sűrített földgázzal működő autóbuszokat vásárol a Volánbusz.

2021. 08. 16. 18:00
null
A buszosok bére a MÁV és a Volán egyesülése ellenére elmarad a vasutasok keresetétől Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Volánbusz 164 új, CNG-meghajtású jármű beszerzésére írt ki közbeszerzési eljárásokat, amelyek eredményessége esetén a fővárosi agglomerációban 75, Szegeden tíz új, sűrített földgázzal üzemelő jármű korszerűsítheti a helyi közlekedést, míg Szolnokon negyven, Zalaegerszegen pedig 39 elővárosi kivitelű jármű szolgálhatja az utasok kényelmét 2022 tavaszától – közölte lapunkkal a szolgáltató.

A társaság jelenleg 61 gázüzemű autóbuszt közlekedtet Zalaegerszegen, Nyíregyházán és Szegeden. A kedvező üzemeltetési tapasztalatok, valamint a jelentősen kisebb mértékű károsanyag-kibocsátás miatt a Volánbusz úgy döntött, jelentős számban szerez be további CNG-meghajtású járműveket.

A sűrített földgáz (CNG, Compressed Natural Gas) a hagyományos hajtóanyagokhoz képest kevesebb szén-dioxid-emissziót és nulla koromkibocsátást eredményez. Emellett a CNG-motorok lényegesen csendesebben üzemelnek, így mérsékelik a környezet zajterhelését.

A most megjelent két pályázaton elővárosi és helyi kivitelű, alacsony padlós, akadálymentes, 75-80 fő szállítására alkalmas, légkondicionált, digitális utastájékoztatási és kamerarendszerrel felszerelt, wifi-előkészítéssel és USB-csatlakozókkal felszerelt, valamint legalább Euro6 CNG környezetvédelmi besorolású motorral szerelt autóbuszok gyártóinak ajánlatait várja a közlekedési társaság szeptember 10-ig.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.