Varga Mihály: Történelmi csúcson a beruházások

A Varga Mihály pénzügyminiszer hivatalos közösségi oldalára feltöltött legfrissebb videóból többek között az is kiderült, hogy 2021. második negyedévében 2760 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg Magyarországon, a beruházási ráta 27,5 százalék körül alakulhatott, vagyis a támogató költségvetési politika eredményei már a beruházásokban is megmutatkoznak.

Forrás: facebook.com/VargaMihalyKepviselo2021. 08. 31. 11:28
VARGA Mihly
Fotó: Bruzák Noémi Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Beszéljenek a számok! Történelmi csúcson a beruházások – mondja a hivatalos közösségi oldalára feltöltött legfrissebb videóban a pénzügyminiszter.

Varga Mihály elmondta, hogy 2021. második negyedévében 2760 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg Magyarországon, ez pedig nem kisebb, mint 10,8 százalékos bővülést jelent éves összevetésben.

– A beruházási ráta 27,5 százalék körül alakulhatott, amellyel hazánk továbbra is az EU-s élmezőnyben szerepel – tette hozzá a tárcavezető.

Nemcsak éves, hanem negyedéves alapon is erősödést mértek: 3,6 százalékos növekedést regisztráltak 2021 első negyedévéhez képest, mindezek eredményeként a beruházások volumene soha nem látott magasságba emelkedett – emelte ki a gazdaságért felelős miniszterelnök-helyettes.

A támogató költségvetési politika eredményei tehát már a beruházásokban is megmutatkoznak – emlékeztetett.

Varga Mihály azt is fontosnak tartotta elmondani, hogy a kormányzat a jövőben is folytatja a gazdaság újraindítását, a cél pedig az, hogy megőrizzük a magyar gazdaság lépéselőnyét és dobogós helyét az uniós rangsorban.

A videós poszt Varga Mihály hivatalos Facebook-oldalán érhető el.

(A borítóképen Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a támogatási szerződések aláírása előtt a minisztériumban 2020. november 6-án. Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.