A hét végén nyitnak az osztrák síterepek

Regisztráció és a karanténkötelezettség nélkül léphetnek be a magyar turisták Ausztriába.

2021. 09. 09. 19:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sölden-ötztali pályán már pénteken várják az első síelőket, a 3400 méter magas pitztali és 3100 méter magas kaunertali sportközpontban szombaton kezdődik a szezon. Október 10-én a Stubai gleccser, Kaprun és a magyarok körében kiváltképp népszerű Kitzbühel sítelepe nyit ki. Novemberben további 15, decemberben és januárban pedig már minden szomszéd országbeli sípálya nyitva áll a legkedveltebb téli sport megszállottjai előtt. 

Ausztria legmagasabban fekvő síterepein a hét elején kilenc, Franciaországban nyolc, Olaszországban 12, Svájcban kilenc centiméteres hóréteg keltett reményt a sípályák üzemeltetőiben. Szlovénia, Szlovákia és hazánk legmagasabb hegyein viszont még nyoma sincs a télnek – derül ki a Síelők.hu tájékoztatójából.

Aki ausztriai sítúrára készül, annak naponként 25 és 200 euró közötti szállásdíjjal kell számolnia, szilveszterkor viszont felárasok lesznek a síparadicsomi hotelszobák. Szeptember 1-je óta újra lehetséges Ausztriába beutazni turisztikai céllal, Magyarországról regisztrációs és karanténkötelezettség nélkül léphetjük át a magyar–osztrák határt, de a belépéshez az úgynevezett G3-szabály szerint továbbra is szükség van negatív koronavírustesztre, érvényes védőoltásra vagy gyógyulási igazolásra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.