időjárás 7°C Ignác 2023. február 1.
logo

Ismét alaptalanul támadja a baloldal a vadászati világkiállítást

Nagy Kristóf
2021.09.18. 07:40 2021.09.18. 08:17
Ismét alaptalanul támadja a baloldal a vadászati világkiállítást

Egy hét múlva nyílik az Egy a természettel – Vadászati és természeti világkiállítás. Az esemény magyarországi megrendezését folyamatosan támadja az ellenzék, amire Kovács Zoltán, a világkiállítás megvalósításáért felelős kormánybiztos lapunknak kifejtette: a prominens eseményen is az országos járványügyi szabályok az irányadók. Arra is rámutatott, hogy azok a baloldali politikusok is támadják a rendezvényt, akiket közvetlenül érintenek a programok.

Jövő szombaton nyílik az év legnagyobb nemzetközi természeti kiállítása, amely nemcsak a vadászat iránt érdeklődőknek kínál csaknem egy hónapos programsorozatot, hanem minden természetszeretőnek. Az Egy a természettel – Vadászati és természeti világkiállítás magyarországi megrendezését hosszú ideje módszeresen támadja a baloldal és sajtója.

A napokban a világkiállítás járványvédelmi intézkedéseiről szóló kormánydöntés miatt került ismét az ellenzék célkeresztjébe a presztízs­értékű nemzetközi rendezvénysorozat. A baloldal azzal vádolta a kormányt, hogy a látogatók egészségét kockáztatják, mivel a programokat és kiállításokat a védettségi igazolvány felmutatása nélkül is lehet látogatni. Az ellenzék azt állítja, hogy indokolatlanul kapott felmentést a járványvédelmi és a veszélyhelyzeti intézkedések betartása alól. 

A baloldal tehát teljesen megalapozatlan állításával azt a benyomást keltené, hogy a világkiállítás programjain részt vevők fokozottan ki vannak téve a koronavírus-fertőzés kockázatának. Ez természetesen nem így van.

– Nem jár fokozott egészségügyi kockázattal, hogy a világkiállítás programjait a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők is látogathatják és hogy nem kötelező a maszk viselése sem. Természetesen ezen az eseményen is az országos járványvédelmi intézkedések az irányadók. A kormány ugyanakkor folyamatosan figyelemmel kíséri a járványügyi adatokat, és azonnal dönt a szigorúbb intézkedések bevezetéséről, amennyiben erre szükség van. 

Az aktuális állás szerint egyelőre nincs szükség szigorúbb szabályokra. Így a világkiállításon sem kötelező maszkot viselni, és a programokon a részvételnek sem feltétele a védettségi igazolvány – hangsúlyozta a Magyar Nemzet megkeresésére Kovács Zoltán. 

A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, aki egyben a természeti világkiállítás kormánybiztosa is, kiemelte: az operatív törzs és az illetékes hatóságok állandóan figyelemmel kísérik a rendezvényeket és fel vannak készülve arra az esetre is, ha ezek alatt változik a járványhelyzet. – Minden eshetőségre fel kell készülni, mivel a világkiállítás szeptember 25-től október 14-ig tart – jegyezte meg. Kovács Zoltán emlékeztetett, hogy 

az ellenzék a 2010-es kormányváltás óta politikai tényezőként kezel, így megtámad minden kormányzati kezdeményezést. A vadászati szakmai rendezvényt ráadásul olyan baloldali politikusok is rendszeresen támadják, akiket közvetlenül érint az esemény.

– Eddig csaknem száz ország jelezte a részvételét. Sajnos a világ több országában az érvényben lévő járványügyi korlátozások megnehezíthetik a nemzetközi utazásokat – fejtette ki az államtitkár. Kovács Zoltán arról is beszélt, hogy 

a világkiállítás kiemelten hangsúlyozza az ökológiai szemlélet, az ökológiai tudatosság, valamint a fenntartható vadgazdálkodás, összességé­ben pedig a fenntartható természetgazdálkodás fontosságát.

Borítókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.