Robbanás történt a kiskörei vízerőműben

Eddig tisztázatlan okokból történt a robbanás, a balesetben négy férfi szenvedett súlyos égési sérüléseket.

Magyar Nemzet
2021. 09. 20. 20:17
Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Robbanás történt hétfő délután a kiskörei vízerőműben, többen megsérültek – tájékoztatott a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője a távirati irodának elmondta: négy férfi szenvedett súlyos égési sérüléseket. Eddig tisztázatlan okból robbanás történt a kiskörei vízerőműben – közölte Nagy Csaba, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel. Az OMSZ hétfő esti közlése szerint négy súlyos és négy könnyű sérültje van az üzemi balesetnek.

Győrfi Pál az MTI-nek elmondta: a helyszínre öt mentőautó és három mentőhelikopter érkezett, a balesetben négy férfi szenvedett súlyos égési sérüléseket; őket Budapestre, Debrecenbe, illetve Miskolcra szállították kórházba. További három férfi és egy nő szenvedett kisebb sérüléseket, jellemzően zúzódásokat – derül ki a távirati iroda jelentéséből. 

Nagy Csaba elmondta, az önkormányzati és a hivatásos tűzoltók öt járművel érkeztek a helyszínre, az alagsorból négy embert menekítettek ki, és átadták őket a mentőknek. A katasztrófavédelem lapzártánkkor még vizsgálta, hogy mi okozhatta a robbanást. Magyar Csilla, a település polgármestere a Facebook-oldalán azt tette közzé, hogy „üzemi baleset történt az erőműben, a tűzoltók, a mentők és a rendőrség tette és teszi a dolgát”.

A kiskörei vízerőmű 1973 óta üzemel, négy turbinával rendelkezik, melyek négy, egyenként 7000 kVA teljesítményű generátort hajtanak meg. Az erőmű összkapacitása 28 MW, amivel Magyarország legnagyobb teljesítményű vízerőművének számít.

Borítókép: MTI/Czeglédi Zsolt

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.