Varga Mihály: Állami támogatásból épült a koronavírus elleni gyógyszert gyártó üzem

Az egészségipari fejlesztéssorozatnak már kézzel fogható eredményei vannak. Eddig 31 támogatott beruházás valósult meg, amelyek összértéke 37 milliárd forint.

Magyar Nemzet
2021. 09. 09. 12:33
© Unger Tamás
20191028 Szombathely Rókus Gyógyszertár Patika reklámfotók Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe Fotó: Unger Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus elleni gyógyszerek gyártására új kapacitásokat épített a Pannonpharma Kft. 1,6 milliárd forintból Pécsváradon. A projekt az Egészségipari támogatási programban valósult meg – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalán csütörtökön. Kiemelte: 

tovább nő azon egészségipari termékek száma, amelyek esetében Magyarország nem függ a külföldi gyártóktól, hanem képes azokat magas minőségben itthon előállítani.

A gyártó egyik fejlesztése, az Egiferon gél interferon hatóanyaga képes aktiválni a koronavírus által elnyomott immunrendszert, ezért hatékonyan dolgozik a koronavírus ellen. A másik fejlesztés, a szilárd gyógyszerforma a gyomor-bél traktusból irtja ki a koronavírusokat.

Varga Mihály szerint az egészségipari fejlesztéssorozatnak már kézzel fogható eredményei vannak. Eddig 31 támogatott beruházás valósult meg, amelyek összértéke 37 milliárd forint; a programban összesen 82 egészségipari fejlesztés valósul meg 86 milliárd forint összértékben – mondta, hozzátéve, hogy a megvédett munkahelyek száma elérheti az 5700-at.

A fejlesztések nemcsak az önellátáshoz, hanem a gazdaság újraindításához is jelentősen hozzájárulnak – mutatott rá a pénzügyminiszter


 Borítókép: Vas Népe/Unger Tamás

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.