Filmgyártásba kezd az adóhivatal

Újabb nem mindennapi álláspályázatot hirdetett meg az adóhivatal. A szervezet ezúttal operatőrt keres – szúrta ki a Médiapiac.com. A lapnak a hatóság szóvivője elmondta: kisfilmeket, animációkat készít majd az új szakember az internetes felületekre. Az adóhivatal honlapjának tanúsága szerint egyébként félszáz állás közül válogathatnak azok, akik a hatóságnál szeretnének dolgozni.

Magyar Nemzet
2021. 10. 15. 7:30
null
Közúti ellenőrzés: a menetíró berendezést is megnézik Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ért a kisfilmkészítéshez és állami munkára vágyik? Jelentkezzen az adóhivatalhoz operatőrnek! – a Médiapiac.com cikke szerint akár ezzel a szlogennel is hirdethetné legújabb álláspályázatát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A hatóság honlapján közzétett felhívás szerint a szervezet operatőrt keres.

Az új munkatárstól elsősorban animációk, kisfilmek, videók készítését várják majd, ezek lehetnek kreatív összeállítások vagy a NAV munkáját bemutató dokumentatív felvételek. Ráadásul nemcsak stúdiókörnyezetben kell otthonosan mozognia a jelentkezőnek, hanem különféle külső helyszíneken is. Ismernie kell emellett az utómunkálatok sajátos fogásait: a vágás, a feliratozás, a narrációkészítés ugyanúgy elvárás, mint az, hogy a pályázó zenét tudjon illeszteni a felvételekhez.

Ember a kamera mögött. Az adóhivatal is profival dolgozna. Fotó: Bach Máté

A majdani munkatárs kiválasztásánál előnyt jelent, ha az állásra pályázó személy esetenként éjszaka vagy hétvégén is hadra fogható, tud angolul, van B kategóriás jogosítványa és – kissé talán meglepő módon – fejlett a humorérzéke. Amit viszont biztosan elvár a hivatal, az az, hogy a jelentkezők szakmai jártassággal rendelkezzenek, magas szintű informatikai ismeretekkel bírjanak, munkájukat önállóan végezzék, mégpedig kreatívan, precíz módon és kellő felelősséggel. A jelentkezéseket október 20-ig várja a hivatal, a munkakör november közepétől már be is tölthető.

De miért akar filmezni a hatóság?

– tette fel a kérdés a Médiapiac.com a NAV szóvivőjének. – Az adóhivatal már most is meglehetősen sokféle médiatartalmat kínál az adófizetőknek. Az új munkatárs felvételével ezek minőségén szeretnénk emelni – kezdte válaszát Kis Péter András. – A modern technika lehetővé teszi – folytatta –, hogy adóügyekben is bemutatóanyagok készüljenek. Videón mutatható meg például, miként kell egy-egy adatlapot, adóbevallást kitölteni. Emellett a rajtaütéseiről is több kisfilmben adna tájékoztatást a szervezet.

A szabályok ismertetése mellett az is lényeges, hogy az adófizetők pontos képet kapjanak a NAV munkájáról, így értesüljenek egyebek közt arról, hogyan lép fel a hatóság azokkal szemben, akik szándékosan szegik meg a közteherviselési előírásokat

– fogalmazott a szóvivő. Ezeken túl a szervezet belső történéseit is szakszerűen dokumentálnák: a sor ez ügyben a különféle kitüntetések átadásától egészen odáig terjedhet, miként trenírozzák a hatóság cigaretta- és drogkereső szolgálati kutyáit. – Kisfilmjeinket, animációinkat a NAV hivatalos weboldala mellett a közösségi médiában is közzétesszük majd – mondta Kis Péter András.

Bőven akad ugyanakkor még megpályázható adóhatósági állás. A NAV honlapja szerint ugyanis nagyjából félszáz pozícióra keresnek embert, mégpedig a legkülönfélébb feladatokra.

Keresnek a szervezetnél adóellenőröket, járőrt, ügyintézőt és követeléskezelőt, de rendszergazdát, informatikai fejlesztőt és programozót is.

A legtöbb állást a szervezet informatikai intézete hirdette meg, egyébként – a pályázatok szerint – leginkább Budapestre keres embert az adóhivatal.

Meglepő munkák

Az adóhivatal az utóbbi időben több szokatlannak mondható álláshirdetést is feladott. Az egyik ilyen az volt, amelyben – tavaly ősszel – kommunikációs szakembert, lényegében nyelvészt keresett a szervezet. A pályázatot meglepően nagy érdeklődés övezte, végül két jelentkezőt vettek fel. Az érintettek az adóhatóság úgynevezett közérthetőségi programjába kapcsolódtak be, így közreműködnek abban, hogy gördülékenyebbé váljon a hatósági közlemények, tájékoztatók nyelvezete. Egy másik, kevésbé szokványos álláshirdetésben – idén tavasszal – már grafikust keresett hasonló módon a szervezet. A jelentkezőknek például értenie kellett különféle kiadványok megtervezéséhez és tördeléséhez, infografikák elkészítéséhez, valamint emblémák tervezéséhez, internetes dizájn kialakításához, érmék, emléklapok küllemének megálmodásához is. Ezek mellett több ízben hirdetett meg üzemorvosi állásokat az adóhivatal, de büfé, étterem üzemeltetésére is nemegyszer tett közzé pályázatot a hatóság.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.