Jászsági falvakba várják a turistákat

Hely- és vallástörténeti kiállítás, ökopark és hétszáz méteres kajak-kenu pálya épült az őszi kirándulóknak.

Magyar Nemzet
Forrás: mti2021. 10. 03. 19:39
null
Budapest, 2019. oktber 23. Fvrosi fiatalok stlnak nyriasan meleg napstsben a Tabn kzparkjnak srgul level fi alatt. MTVA/Bizomnyosi: Jszai Csaba *************************** Kedves Felhasznl! Ez a fot nem a Duna Mdiaszolgltat Zrt./MTI ltal ksztett s kiadott fnykpfelvtel, gy harmadik szemly ltal tmasztott brminem klnsen szerzi jogi, szomszdos jogi s szemlyisgi jogi ignyrt a fot szerzje/jogutdja kzvetlenl maga ll helyt, az MTVA felelssge e krben kizrt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Turisztikai fejlesztésekre fordította a Terület-és településfejlesztési operatív program (TOP) pályázatán nyert csaknem félmilliárd forintot három Jász-Nagykun-Szolnok megyei település – írta az MTI a megyei területfejlesztési ügynökség tájékoztatása alapján. A projekt célja a helyi hagyományokban, értékekben bővelkedő gazdasági-kulturális és táji örökség lehetőségeit kihasználó és megőrző, magas turisztikai színvonalat biztosító települések megvalósítása volt.

Jánoshidán a Premontrei rendház műemlék épületét felújították és látogatóközponttá alakították. Az épület földszintjén helytörténeti, vallástörténeti kiállítás kapott helyet, valamint bemutatják a régi szerzetesi élet körülményeit. A déli szárny helyiségeiben audiovizuális eszközök segítségével az avar kori ásatásokat, illetve az ásatásokon feltárt leleteket ismerhetik meg a látogatók. Az emeleten rendezvénytermet alakítottak ki.

Az Alattyán belterületéhez tartozó Kiskert nevű területen ökoparkot alakított ki az önkormányzat, ahol gyalogos és kerékpáros túrákat, közösségi programokat lehet szervezni. Egy szociális létesítményt, vizesblokkot, madármegfigyelő tornyot, pihenő- és sütögetőhelyeket, játszóteret alakítottak ki. Jászalsószentgyörgyön az aktív turizmushoz kapcsolódó vízi turisztikai fejlesztés során hétszáz méter hosszú kajak-kenu pályát létesítettek a hozzá tartozó csónakházzal, stéggel és parkolókkal.

Fotó: MTI/Jászai Csaba

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.