Már tavaly is nálunk volt a legalacsonyabb a rezsi

A magyar fogyasztók 2020-ban is Európa legalacsonyabb rezsiáraival számolhattak.

Magyar Nemzet
2021. 10. 19. 9:36
Budapest, 2013. november 27. Fotmontzs a rezsicskkents illusztrlsra. MTVA/Bizomnyosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasznl! Az n ltal most kivlasztott fnykp nem kpezi az MTI fotkiadsnak, valamint az MTVA fotarchvumnak szerves rszt. A kp tartalmrt s a szvegrt a fot ksztje vllalja a felelssget. Fotó: Faludi Imre

A magyar fogyasztók 2020-ban is Európa legalacsonyabb rezsiáraival számolhattak.

Már 2020-ban is a magyar fogyasztók fizették Európa legalacsonyabb rezsiköltségeit – hangsúlyozta az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának ülésén Horváth Péter János. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnöke a tavalyi évre vonatkozó beszámolójában arra emlékeztetett, hogy 2020. július 13-a óta látja el a MEKH elnöki tisztségét. Mint mondta, ez idő alatt megtörtént a szervezet modernizációja, amelynek célja, hogy a MEKH szabályozói tevékenysége megfeleljen az energetikai és közműszektor dinamikus változásaiból adódó kihívásoknak.

A hivatal nemzetközi ár-összehasonlító vizsgálatai szerint európai összevetésben 2020-ban is a magyar fogyasztók fizették a legalacsonyabb rezsiárakat. Míg a villamos energia lakossági átlagára 2020 folyamán mindvégig a második legalacsonyabb volt Magyarországon, addig a földgázért a magyar háztartások fizettek a legkevesebbet az évben.

A beszámolón elhangzott, hogy a hivatal 2020-ban is kiemelt figyelmet fordított a felügyeleti hatáskörébe tartozó ágazatok tevékenységének nyomon követésére. A MEKH több mint ezer határozatot hozott a villamosenergia-ipari engedélyeseket, illetve 141 határozatot és 69 végzést a földgázpiaci szereplőket érintően, míg a távhőszektorban 126 határozatot bocsátott ki. A víziközmű-szolgáltatás területén 497 működési engedélyt érintő határozat született, míg hulladékgazdálkodási közszolgáltatást érintően a hivatal 2020-ban is elvégezte a díjelőkészítéssel és a díjfelügyelettel kapcsolatos feladatait.

Borítókép: MTVA/Faludi Imre

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.