Napjaink legnagyobb kihívásáról kérdezi a kormány az embereket

Az egyetemeken és online kérdőív formájában konzultál a kormány az egyik legfontosabb kérdésben.

Magyar Nemzet
2021. 10. 11. 10:54
Tusndfrd, 2021. jnius 18. A Szent Anna-t. A Csomd-hegysg egyik kialudt vulkni krterben kialakult t a Mohos Termszetvdelmi Terlet rsze. MTVA Fot: Molnr-Bernth Lszl Fotó: Molnár-Bernáth László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét a magyar emberekhez fordul a kormány, ezúttal a klímaváltozással és a természetvédelemmel kapcsolatos kérdésekben – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium. 

A konzultáció során november végéig kitölthető egy online kérdőív. Ennek célja, hogy a kormány pontosan feltérképezhesse, hogyan viszonyul a lakosság a klímaváltozáshoz, a környezetvédelemhez és erőforrásaink tudatos felhasználáshoz.

Az online kitölthető kérdőív mellett keddtől országjárás kezdődik a zöld ügyekről. Az egyetemi látogatásokkal egybekötött előadássorozat két hónapon át tart majd a legnagyobb hazai városokat érintve, első állomása Győr lesz.

Steiner Attila, a körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár elmondta, hogy a klímaváltozás egyre intenzívebben van jelen az életünkben. 

A kérdőív kitöltését azért is nevezte fontosnak, mert a klímaváltozás kedvezőtlen hatásai hangzatos szólamok helyett konkrét intézkedéseket igényelnek. Magyarország zöld úton jár, 

ez a következő két hónapban szó szerint is értendő – tette hozzá Steiner Attila.

– Ne feledjük, hogy a 21. század egyik fő kihívása a környezetünk megóvása, az ezzel kapcsolatos felelősségünk vállalása, ami a fenntartható jövő kulcsa. Bízom benne, hogy Magyarország egyre magasabb szinten tud hozzájárulni a környezeti és éghajlatpolitikai célok megvalósulásához. Az irányok meghatározásában számítunk a kérdőív eredményeire is – emelte ki Nagy István agrárminiszter.

A Zöld Követ Egyesület szakmai partnerként szintén hozzájárult a kérdőívhez, és az országjáráshoz is csatlakozik. Az egyesület célja, hogy minél többen részt vegyenek ebben a társadalmi párbeszédben. Király Nóra, a szervezet elnöke elmondta, az országjárás során az egyetemek auláiban várják az érdeklődő fiatalokat.

Az egyetemeken zajló országjárás minden nagyobb hazai várost és felsőoktatási intézményt érint. Ezen a héten Győrt, Veszprémet és Miskolcot, míg a következő állomások között Eger, Kaposvár, Pécs, Zalaegerszeg, Székesfehérvár, Debrecen és Szeged szerepel. Az országjárásnak számos budapesti egyetem is állomása. A kampányban Nagy István agrárminiszter és Steiner Attila államtitkár mellett az Agrárminisztérium több államtitkára is részt vesz. Emellett a figyelemfelhíváshoz az agrártárca országfásítási programja is hozzájárul a következő hetekben.

Borítókép: MTVA/Molnár-Bernáth László

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.