Nyélbe ütötte a 4iG a Telenor Montenegro-üzletet

A felvásárló magyar cég és az eladósorban lévő leányvállalat átvilágítása után ma megszületett a szerződés.

Magyar Nemzet
2021. 10. 27. 15:51
4IG
Budapest, 2021. mjus 30. A 4iG Nyrt. a hazai informatikai s ICT piac egyik meghatroz, Magyarorszg tudsalap, digitlis gazdasgnak egyik vezet vllalatcsoportja szkhznak cgtblja, a Szpvlgyi Irodaparkban, a fvros III. kerletben, a Montevide utca 8. szmban. MTVA/Bizomnyosi: Rka Lszl *************************** Kedves Felhasznl! Ez a fot nem a Duna Mdiaszolgltat Zrt./MTI ltal ksztett s kiadott fnykpfelvtel, gy harmadik szemly ltal tmasztott brminem klnsen szerzi jogi, szomszdos jogi s szemlyisgi jogi ignyrt a fot szerzje/jogutdja kzvetlenl maga ll helyt, az MTVA felelssge e krben kizrt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.
Végső szakaszához ért a Telenor Montenegro tulajdonosváltása. Az átvilágítást követően a

4iG Nyrt. helyi leányvállalata (4iG Montenegro) és a PPF Telecom Group szerdán végleges szerződést kötött a Telenor d.o.o. Podgorica (Telenor Montenegro) százszázalékos részvénycsomagjának megvásárlásáról.

A montenegrói mobilszolgáltatói piacon vezető, 413 ezer előfizetővel, 436 bázisállomással rendelkező vállalat a 4iG távközlési portfólióját erősíti majd. A tranzakció a szükséges versenyjogi eljárás eredményétől függően év végéig zárulhat – tette közzé a tőkepiaci társaság a Budapesti Értéktőzsdén. A Telenor Montenegro 2020-ban elért 44 millió eurós árbevételével piacvezető a montenegrói mobilszolgáltatási szegmensben. A podgoricai központtal működő társaság 436 saját tulajdonú bázisállomással rendelkezik, főbb bevételeit a lakossági és az üzleti előfizetők biztosítják (67 százalék).

– A Telenor Montenegro stabil növekedési háttérrel rendelkező mobilszolgáltató, megvásárlása fontos lépés a nyugat-balkáni stratégiánk megvalósításában. Az akvizíció további lehetőségeket nyithat számunkra a régióban a távközlési, illetve az ICT-piacon – mondta a szerződés aláírását követően Jászai Gellért, a társaság elnök-vezérigazgatója. – Támogatjuk a társaság menedzsmentjét és munkatársait, elkötelezettek vagyunk a lakossági és üzleti ügyfelek további magas minőségű kiszolgálása mellett – hangsúlyozta a cégvezető.

A felek a tranzakció értékét nem hozták nyilvánosságra.

Borítókép: MTI/Róka László

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.