Több a felkészülési idő a napelemes pályázatra

Módosult az eddigi legnagyobb keretösszegű lakossági napelemes pályázat startdátuma.

2021. 10. 08. 16:01
null
20200507 Nyúl Napelem – körkép, Képen: napelem telepítés a Cseri pincészetnél Mándi Zoltán napelem telepítő Fotó: Nagy Gábor NG Kisalföld Fotó: Nagy Gábor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eredetileg meghirdetetthez képest három héttel később, december 6-án lehet majd benyújtani a pályázati anyagokat a nemrégiben meghirdetett, 200 milliárd forint keretösszegű lakossági napelemes és fűtéskorszerűsítési kiírás első körében – derül ki a Napelem.gov.hu oldal frissítéséből. Ezzel párhuzamosan a kivitelezők regisztrációjának határideje október 18-ra módosult.

Mindez annak fényében nem meglepő, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium a pályázati feltételeket társadalmi egyeztetésre bocsátotta azzal a céllal, hogy az építő jellegű észrevételeket beépíthesse a végleges kiírásba. Az egyeztetés ugyan lezárult szeptember közepén, de továbbra is a felhívás tervezete tölthető le a fent említett honlapról, vagyis várhatóan a következő hetekben – de még a szükséges felkészülési időt meghagyva a jelentkezőknek – zárulnak le a módosítások.

Az alaposság a tárca oldaláról indokolt is, hiszen a keretösszeg korábban nem látott méretű (a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszközből lehívandó 186 milliárd forintos részt a megérkeztéig a magyar államkassza fedezi), már csak ezért is érdemes olyan beruházásokba irányítani, amelyek bizonyosan a lakosság és a kivitelező vállalkozások érdekeit is szolgálják. Napelemes rendszerre legfeljebb bruttó 2,898 millió forintot lehet igényelni, ha emellett fűtés-korszerűsítést is végrehajtana a tulajdonos fűtőpanelekkel, akkor 9,368 milliós, ha hőszivattyúval, akkor pedig 11,559 milliós támogatásban részesülhet.

Borítókép: Nagy Gábor/NG Kisalföld 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.