Újabb milliárdokat utalt át a kincstár

Már az előlegfizetés második napján a tervezett 185,2 milliárd forint közvetlen támogatás több mint fele megérkezett a gazdák számlájára.

Magyar Nemzet
2021. 10. 21. 15:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dinamikus ütemben folytatódik az előlegfizetés, kedden 95 ezer termelő részére zöldítési jogcímen 26 milliárd forint átutalását teljesítette a Magyar Államkincstár

 – adta hírül Facebook-bejegyzésében Feldman Zsolt. Az Agráminisztérium államtitkára szerint ezzel a kincstár már az előlegfizetés második napján a tervezett 185,2 milliárd forint közvetlen támogatás több mint felét kapták meg a gazdálkodók. 

Az első napon, azaz hétfőn összesen 107 ezer termelő számlájára érkezett utalás. Mintegy 73 milliárd forint területalapú támogatást (SAPS támogatás) és 14 milliárd forintnyi termeléshez kötött tejhasznú tehén támogatást utalt át a kincstár. Az államtitkár emlékeztetett arra is, hogy az év végéig összesen 262 milliárd forinthoz jutnak így a termelők. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.